δασ-δ-θεσσαλονίκης-να-προσφύγει-άμεσα-870833
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 18.05.2022 | 08:08

ΔΑΣ δ. Θεσσαλονίκης: Να προσφύγει άμεσα ο ΣΕΔΘ κατά του δημάρχου για τα ΜΑΠ

Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΔΘ για το πρόβλημα με τα ΜΑΠ ζητά με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΔΘ στις 11 Μάη, μετά από πρόταση της ΔΑΣ και τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων, αποφασίστηκαν ομόφωνα:

 -Να προσφύγει δικαστικά το σωματείο ενάντια στον δήμαρχο Θεσ/νίκης για την μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Η μη χορήγηση των Μ.Α.Π. βάσει της νομοθεσίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται πειθαρχικά.

-Προσφυγή του σωματείου στην επιθεώρηση εργασίας για την μη χορήγηση των Μ.Α.Π., τη μη πληρωμή της αποζημίωσης Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών και των δεδουλευμένων νυχτερινών-εξαιρέσιμων.

-Προειδοποιητική κινητοποίηση με μία ημέρα αποχή από τις εργασίες και συγκέντρωση των εργαζομένων στο δημαρχείο. Η ημερομηνία της κινητοποίησης θα καθοριστεί με απόφαση του σωματείου.

Όπως αναφέραμε η απόφαση είναι ομόφωνη. Επειδή όμως και άλλες φορές έχουν υπάρξει ανάλογες «ομόφωνες» αποφάσεις που δεν υλοποιήθηκαν, τα μέλη του δ.σ. που εκπροσωπούν τη ΔΑΣ θα παρακολουθούν και θα πιέσουν για την εφαρμογή της απόφασης. Έχει περάσει μια εβδομάδα από τη λήψη της απόφασης και καμία κίνηση δεν έχει γίνει. Καλούμε τους συναδέλφους να πιέσουν και να απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή της παραπάνω απόφασης.