Δ. Θεσσαλονίκης: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από την προκήρυξη 3Κ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Δ. Θεσσαλονίκης: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από την προκήρυξη 3Κ

Ανακοίνωση σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης που έχουν προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 3Κ, εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ στην οποία σημειώνει:

Οι συνάδελφοι από την προκήρυξη 3Κ προσληφθήκανε ως μόνιμοι εργαζόμενοι στις 2 Οκτώβρη. Από τότε δεν έχουν πληρωθεί. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τους συναδέλφους του τμήματος μισθοδοσίας στις 27 Νοέμβρη, θα πληρωθεί ένα μέρος των συναδέλφων και όχι και οι 489 της 3Κ. Σημαντική καθυστέρηση στη μη πληρωμή των συναδέλφων προξενεί το ότι η ιδιωτική εταιρία που εμπλέκεται στη μισθοδοσία δεν έχει εκτελέσει κάποιες απαραίτητες εργασίες στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα μισθοδοσίας.

Εργασίες που βάσει της σύμβασης μόνο η ιδιωτική εταιρία μπορεί να κάνει. Οι συνάδελφοι του τμ. μισθοδοσίας έχουν ενημερώσει και την ιδιωτική εταιρία και τη διοίκηση του δήμου, καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα δεν έχει γίνει.

Η διοίκηση Ζέρβα μάλλον είναι πολύ απορροφημένη με τις αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου -για να βολέψουν τους ανθρώπους τους και να κτίσουν τον μηχανισμό τους-και δεν ασχολείται με «ασήμαντα» για αυτούς προβλήματα όπως η μισθοδοσία συναδέλφων. Πέρα από το ότι όποιος εργάζεται πρέπει να πληρώνεται, πολλοί συνάδελφοι της 3Κ έπιασαν δουλειά μετά από μακροχρόνια ανεργία, άλλοι είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, άλλοι ήρθαν για δουλειά από άλλους νομούς αφήνοντας την οικογένεια τους και νοικιάζουν σπίτι στη Θεσ/νίκη, άλλοι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε βενζίνες γιατί μένουν σε περιοχές εκτός νομού Θεσ/νίκης κ.α. Με δανεικά κινούνται οι συνάδελφοι αυτό το διάστημα.

Η μισθοδοσία των συναδέλφων ήδη έχει καθυστερήσει. Υπάρχουν δήμοι που σε ανάλογες περιπτώσεις έχουν τουλάχιστον πληρώσει ένα ποσό έναντι σε εργαζόμενους. Καλούμε τη διοίκηση Ζέρβα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι της 3Κ στις 27 Νοέμβρη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!