δ-ρόδου-προσφυγή-συλλόγου-υπαλλήλων-κ-757521
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 29.04.2022 | 13:45

Δ. Ρόδου: Προσφυγή συλλόγου υπαλλήλων κατά της ιδιωτικοποίησης του οδοφωτισμού

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προσέφυγε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, στρεφόμενος κατά της υποκατάστασης του αναδόχου του έργου των LED από τον ΟΤΕ. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ροδίων, βάλλει κατά της ιδιωτικοποίησης του οδοφωτισμού.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ με σχετική της ανακοίνωση, σχολιάζει ειρωνικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για την προσφυγή των υπαλλήλων του Δήμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “η θέση η δική μας είναι καθαρά ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και σε κάθε νόμο που την υπηρετεί…κάθε ιδιωτικοποίηση καταλήγει σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών, αφού μοναδικός σκοπός κάθε εργολάβου είναι το κέρδος.”

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου: 

“Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας σε τοπική εφημερίδα όπου ο συντάκτης του ειρωνεύτηκε την προσφυγή που κατέθεσε, έπειτα από ομόφωνη απόφαση, το Δ.Σ. του Συλλόγου κατά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούσαν τη σύμβαση για τα LED.

Η θέση η δική μας είναι καθαρά ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και σε κάθε νόμο που την υπηρετεί. Η προσφυγή που κατατέθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου αποσκοπεί στο να αναδειχθούν τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης. Εργολαβικοί εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, υποβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους δημότες και πανάκριβες συμβάσεις. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης που βιώσαμε πρόσφατα και στην καθαριότητα του Δήμου.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η όποια προσφυγή θα λύσει το ζήτημα, χωρίς την οργανωμένη μαζική παρέμβαση των εργαζομένων. Δεν είμαστε ενάντια μόνο στην συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, αλλά ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση και σε κάθε σύμβαση, ανεξάρτητα αν ακολουθεί ή όχι το γράμμα του νόμου. Κάθε ιδιωτικοποίηση καταλήγει σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών, αφού μοναδικός σκοπός κάθε εργολάβου είναι το κέρδος. Ακόμα και να αλλάξει η σύμβαση λόγω της προσφυγής και προκύψει άλλη με ευνοϊκότερους όρους, δε θα κάνουμε πίσω από το αίτημά μας, που είναι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου να παρέχονται από τον ίδιο. Θέλουμε το προσωπικό του Δήμου να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες και επίσης θέλουμε οι εργαζόμενοι να έχουν πλήρη δικαιώματα με καλούς μισθούς.”