Δ.Περπατάρης –συμβασιούχοι: Εμβαλωματική & πιθανόν προβληματική στη Δικαιοσύνη η ρύθμιση - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
3
Ιούλιος
Back

Δ.Περπατάρης –συμβασιούχοι: Εμβαλωματική & πιθανόν προβληματική στη Δικαιοσύνη η ρύθμιση

Υβριδική, εμβαλωματική, μερική και πιθανόν προβληματική αναφορικά με την έγκριση της ελληνικής Δικαιοσύνης και των Θεσμών, χαρακτηρίζει τη ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους ο γνωστός εργατολόγος-συνεργάτης της aftodioikisi.gr, Δημήτρης Περπατάρης. 

Αναλυτικά τονίζει:

«Φοβάμαι πως το υπουργείο εμφανώς αιφνιδιασμένο τόσο από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και από την απολύτως δικαιολογημένη οργή των ενδιαφερομένων και των συλλογικών συνδικαλιστικών τους φορέων επιλέγει πάλι μια υβριδική ρύθμιση με την πανελλήνια πρωτοτυπία της κατάρτισης συμβάσεων ορισμένου χρόνου για ορισμένους από τους υπό απόλυση συμβασιούχους πριν από τη διενέργεια προκηρύξεων και πριν από την έκδοση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος που το ίδιο προκάλεσε με τις επιλογές του.

Πρόκειται εμφανώς και δυστυχώς για εμβαλωματική λύση ανάγκης με πολλές άλυτες παραμέτρους, που δυστυχώς δεν αφορά των σύνολο των ενδιαφερομένων, έχει χρονικά περιορισμένη απόδοση και δεν έχει εξασφαλισμένη ακόμη την προέγκριση ούτε των δήμων, ούτε των θεσμών ούτε της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Τέλος, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ότι η αυξημένη μοριοδότηση των «παρατασιούχων» συμβασιούχων δεν εξαρτάται από το ΑΣΕΠ αλλά από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, δηλαδή την κυβέρνηση (ελπίζω πως όχι και από τους θεσμούς).

Αφήνω, τέλος, ευλόγως ασχολίαστη την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των δήμων από ιδιωτικά συνεργεία, απόλυτα ενδεικτική των μελλοντικών προθέσεών της».

Διαβάστε επίσης: 

Δ.Περπατάρης: Ιδού η λύση για μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!