δ-πειραιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-εργ-985510
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 28.01.2022 | 08:21

Δ. Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην καθαριότητα

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27 Γενάρη 2022 έξω από το γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Ρέπα στην οδό Ρετσίνα 45.

Κύρια αιτία της κινητοποίησης είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του εν λόγω αντιδημάρχου στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας και η ανάλγητη στάση του να τους επιβάλει να εκτελούν εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και οδοσάρωσης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες και χωρίς τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, αδιαφορώντας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Ενώ σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας, είναι:

─η μη χορήγηση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους δικαιούχους,

─ο διαχωρισμός των εργαζομένων σύμφωνα με την σχέση εργασίας τους για την χορήγηση των ΜΑΠ,

─η εμμονή και οι απειλές της δημοτικής αρχής να χρεώσει κανονική άδεια σε όσους εργαζόμενους δεν προσήλθαν στην εργασία τους τις ημέρες της Γενικής Αργίας που κήρυξε η κυβέρνηση μην μπορώντας να διαχειριστεί το φαινόμενο της κακοκαιρίας,

─οι αυθαίρετες και αυταρχικές μετακινήσεις εργαζομένων,

─η περικοπή δεδουλευμένων υπερωριών.

Δεν ξέρουμε τι φοβήθηκε αλλά ο αντιδήμαρχος κ. Ρέπας με φτηνές δικαιολογίες προτίμησε να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί στους εργαζόμενους που παρέμειναν έξω από το γραφείο του μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Αντίθετα τα σωματεία εργαζομένων του δήμου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποφάσισαν συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 10:00 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το δημαρχείο την ίδια ώρα.