δ-ηλιούπολης-στάση-εργασίας-των-εργαζ-541449
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 09.03.2022 | 16:12

Δ. Ηλιούπολης: Στάση εργασίας των εργαζομένων -Καμιά απόλυση συμβασιούχου

Στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 10 Μάρτη, στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών, για τους εργαζόμενους με συμβάσεις Covid, έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης.

Οι 147 εργαζόμενοι, απολύονται στα τέλη Μάρτη όταν και λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ εργάζονται στους δήμους με αυτό το καθεστώς μέχρι και δύο χρόνια. Το Σωματείο προβάλλει το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Όπως τονίζει πως οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των δημάρχων, οι οποίοι επιδιώκουν «να έχουν εργαζόμενους συμβασιούχους, ομήρους των πολιτικών τους, που θα παρακαλάνε για ένα μεροκάματο, που και αυτό θα το δίνουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τέλος του Μάρτη ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 147 συνάδελφοι, που εργάζονται με συμβάσεις covid-19 στο δήμο μας. Είναι οι εργαζόμενοι που αυτά τα δυο χρόνια της πανδημίας δουλεύουν στη πρώτη γραμμή των υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, τα σχολεία κλπ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Συμμετέχουμε στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΣΕΙΟΥ μας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.00πμ στο Υπ. Εσωτερικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος στο τέλος του Μάρτη, να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου.

Οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν, στηρίζουν τις υπηρεσίες, χωρίς αυτούς υπάρχει κίνδυνος πολλές υπηρεσίες να μην μπορούν να λειτουργήσουν. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι τελείωσε η πανδημία και δεν χρειάζονται δεν πείθουν κανέναν, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι καλύπτουν κενά και ανάγκες των υπηρεσιών, που υπάρχουν χρόνια, λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών με σκοπό το πέρασμα τους στους εργολάβους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ότι οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες, ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι. Όλοι μαζί υλοποιούσαν τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι αυτοί που πίνουν νερό στην πολιτική της ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν αυτοί που αρνήθηκαν την μετατροπή του αρ. 103 του συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Όλοι τους έχουν αποδείξει ότι είναι ορκισμένοι εχθροί της Μόνιμης και σταθερής Δουλειάς. Αυτό που επιδιώκουν είναι να έχουν εργαζόμενου συμβασιούχους, όμηρους των πολιτικών τους, που να παρακαλάνε για ένα μεροκάματο, που και αυτό κα το δίνουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν.

Φτάνει πια. Τώρα είναι χρέος μας να περάσουμε στην αντεπίθεση να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας να έχουμε δουλειά μόνιμη και σταθερή με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να απαιτήσουμε την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΣΕΙΟΥ μας, προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 10 Μάρτη από τις 7.00π.μ. μέχρι τις 12:00μ.μ. και καλεί σε μαζική συγκέντρωση όλων των συναδέλφων στις 10:00π.μ. στο Υπ. Εσωτερικών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΜΗΤΡΟΔΩΡΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ