α-δ-ε-δ-υ-στήριξη-στην-κινητοποίηση-των-259476
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 30.01.2018 | 15:26

Α.Δ.Ε.Δ.Υ: Στήριξη στην κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Γιατρών

Με ανακοίνωσή της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που πραγματοποιείται στις 31 Ιανουαρίου και καλεί τα μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση στις 12.30 στο Υπουργείο Υγείας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η επιμονή της Κυβέρνησης να συντηρεί το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας μέσα στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας και την πληρωμή των επικουρικών γιατρών και εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η εμπλοκή που υπάρχει μετά τις αποφάσεις του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με «καλές προθέσεις» και διαβεβαιώσεις που δίνει η πολιτική ηγεσία για αντιμετώπιση του προβλήματος προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Ο κίνδυνος της απόλυσης και της μη καταβολής των δεδουλευμένων κρέμεται πλέον πάνω από τα κεφάλια των γιατρών και των επικουρικών εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Αν αυτό συμβεί τα Δημόσια Νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία τους με σοβαρές συνέπειες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που πραγματοποιείται στις 31 Ιανουαρίου και καλεί τα μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση στις 12.30 στο Υπουργείο Υγείας.

Απαιτούμε την παραμονή στην εργασία των Γιατρών και των εργαζομένων και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και τη στελέχωση των Νοσοκομείων και γενικότερα όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου με μόνιμο προσωπικό.