Categories: Εργασιακά

Δ. Αθηναίων: Ζητά πίσω δεδουλευμένα από εργαζομένους

Να επιστρέψουν δεδουλευμένα ζητά ο δήμος Αθηναίων από εργαζομένους. Πρόκειται για συμβασιούχους Φιλαρμονικής του Δήμου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ του δήμου Αθηναίων και σε ανακοίνωση του σημειώνει:

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στάση της Διοίκησης του ΟΠΑΝΔΑ και της Δημοτικής αρχής της Αθήνας, οι οποίες αγνοώντας προκλητικά τις παρεμβάσεις – ενημερώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας και άλλοι φορείς το προηγούμενο χρονικό διάστημα (σε συνεδριάσεις του ΔΣ του Οργανισμού, σε υπηρεσιακά στελέχη, στην πρόεδρο του Οργανισμού, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κοκ), συνεχίζουν την απαράδεκτη διαδικασία καταλογισμού δεδουλευμένων σε εργαζόμενους.

Τα χρήματα αυτά (κατά μέσο όρο 12.500 ευρώ ανά εργαζόμενο), είναι δεδουλευμένα παρελθόντων ετών (2009 – 2010), που χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία καταλογίζονται στους εργαζόμενους ως αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές. Δηλαδή, ζητούν χρήματα από εργαζόμενους τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούσαν τις αμοιβές που προέβλεπε η σύμβασή τους κατά την περίοδο που εκτελούσαν τα καθήκοντά τους ως συμβασιούχοι στη Φιλαρμονική, γεγονός που δεν αμφισβητείται ούτε από την ίδια τη διοίκηση.

Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την απλήρωτη εργασία, βγάζοντας λάδι όλες τις προηγούμενες διοικήσεις που διαιώνιζαν το πρόβλημα, κρατώντας ομήρους τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια.

Η απόφαση των καταλογισμών πάρθηκε πλειοψηφικά (υπέρ ψήφισε μόνο η παράταξη του Δημάρχου στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ), δηλώνοντας κυνικά δια στόματος της Προέδρου του Οργανισμού ότι καταλογίζει αυτά τα χρήματα στους εργαζόμενους για να τους βοηθήσει (!!!!) εξηγώντας βέβαια μετά, ότι αν προχωρήσει η διαδικασία και προσφύγουν οι εργαζόμενοι στα αρμόδια όργανα θα δικαιωθούν!!!

Η προσπάθεια της διοίκησης και των «πρόθυμων» υπηρεσιακών παραγόντων, να προσδώσουν νομιμοφανές «περιτύλιγμα» σε μια απαράδεκτη και αντεργατική, πολιτική απόφαση, δεν πείθει κανέναν και θα πέσει στο κενό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις εξοργιστικές ανισότητες και την αδικία που βιώνουν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και οι εργαζόμενοι. Αποτελεί πρόκληση δίχως προηγούμενο, τη στιγμή που αντιδήμαρχοι κάνουν δημόσια επίδειξη πλούτου νοσταλγώντας τις εξοχικές τους κατοικίες στο Μπάντεν – Μπάντεν και τις βόλτες με τις πανάκριβες Άστον Μάρτιν, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, να καλούνται να επιστρέψουν χρήματα τα οποία έχουν δουλέψει!

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πληρώνουμε δεκάρα τσακιστή. Η απόφαση τους είναι παράνομη και καταχρηστική και παραβιάζει κάθε εργατικό δίκαιο.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναιρέσει την απόφασή της, αποσύροντας άμεσα και οριστικά τους καταλογισμούς σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις , δημοτικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα και φορείς, να πάρουν θέση στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας, πραγματοποιώντας τις ανάλογες παρεμβάσεις.

Comments are closed.


Recent Posts

Μπιμπίλας: Δύο καλλιτέχνες έφυγαν από κοντά μας

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, δύο αθόρυβοι καλλιτέχνες, έφυγαν από κοντά μας. Η ανάρτηση του Σπύρου…

3 δευτερόλεπτα ago

Σακελλαροπούλου: Θα παραβρεθεί στις κηδείες των δυο πιλότων

Παρών στις κηδείες των δυο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση του Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή κοντά…

6 λεπτά ago

Δείτε ποια ονόματα έδιναν στους σκύλους τους οι αρχαίοι Έλληνες

Πώς ονόμασε τον πιστό του φίλο ο Μέγας Αλέξανδρος Φανταστείτε ότι ζούσατε στην αρχαία Ελλάδα. Αποφασίζατε να πάρετε ένα σκυλάκι,…

12 λεπτά ago

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο- Ποια νομοσχέδια θα συζητηθούν

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη (02/02) στις 14:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην κηδεία…

14 λεπτά ago

Τα τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο στην Αττική

Αριθμός ρεκόρ με 517 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν τον Ιανουάριο στην Αττική, με αποτέλεσμα 22 άτομα να βρεθούν νεκρά και 578…

15 λεπτά ago

Κρήτη: Εκτός ΜΕΘ το αγοράκι από τα Χανιά που ήπιε tuboflo

Ευχάριστα νέα έρχονται από το νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς το μόλις 2,5 ετών…

19 λεπτά ago