Δ.Αλίμου: Κόβει μισθούς εργαζομένων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
11
Αύγουστος
Back

Δ.Αλίμου: Κόβει μισθούς εργαζομένων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις

Σε διάβημα διαμαρτυρίας, προχώρησε ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Αλίμου, απαιτώντας την ανάκληση της απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει σε περικοπή των αποδοχών των εργαζόμενων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στον δήμο.

Ειδικότερα στην επιστολή τους, προς το δήμαρχο, οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

“Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την υπ.αρ.πρωτ.16497-08/08/2017 απόφασή σας με την οποία προχωράτε σε περικοπές των αποδοχών στους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, τις οποίες πιστεύουμε κι εσείς στηρίζατε, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου με το υπάρχον προσωπικό που είναι απαραίτητο, σας υπενθυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές δεν ήταν απεργία.

Η απεργία είθισται να μην πραγματοποιείται στους χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι κατά τις ημέρες των κινητοποιήσεων παρευρίσκονταν κανονικά στο χώρο του συνεργείου του Δήμου καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.

Επομένως, μπορούσαν κανονικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αλλά με την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ και την στήριξή σας πιστεύουμε, δεν προχώρησε εντολή. Οι εργαζόμενοι όμως βρίσκονταν στην υπηρεσία.

Για ποιο λόγο λοιπόν να πραγματοποιηθεί περικοπή στις αποδοχές τους αφού η απεργία είθισται να πραγματοποιείται έξω από τους χώρους δουλειάς;

Ζητάμε να αποσύρετε την υπ.αρ.πρωτ.16497-08/08/2017 απόφασή σας σαν άδικη, παράτυπη και αβάσιμη, επειδή οι εργαζόμενοι παρευρίσκονταν κανονικά στο χώρο εργασίας τους.

Για το Δ.Σ.

Η Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Δημητρίου Δήμητρα Παπαχρίστου Αναστασία

Κοινοποίηση προς
-Δήμαρχο Αλίμου, κο Κονδύλη Ανδρέα
Εκπροσώπους παρατάξεων
-κο Ορφανό Αθανάσιο
-κο Τσαμπαρλή Νικόλαο
-κα Μπελιά Ελένη
-κα Καμαρινού Κυριακή».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!