δ-αγίας-βαρβάρας-τραυματισμός-εργάτη-762745
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 02.11.2021 | 21:27

Δ. Αγίας Βαρβάρας: Τραυματισμός εργάτη στην καθαριότητα

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, το ατύχημα συνέβη την ώρα που κατέβαινε εργάτης καθαριότητας, συμβασιούχος του ΟΑΕΔ, από το απορριμματοφόρο και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα που έκανε προσπέραση, με συνέπεια να τραυματισθεί στο χέρι και στο πόδι.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, «ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συνέβη στις 30/10/2021 περίπου στις 10.30 π.μ. σε εργαζόμενο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, και αυτό μέσα σε 37 ημέρες από το προηγούμενο εργατικό ατύχημα. Συνάδελφος εργάτης καθαριότητας, συμβασιούχος του προγράμματος ΟΑΕΔ, 55 ετών (πλησίον της σύνταξης), μόλις κατέβηκε στο οδόστρωμα από το σκαλοπάτι στην πίσω θέση του απορριμματοφόρου, παρασύρθηκε από άλλο διερχόμενο όχημα, που εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε προσπέραση κοντά στο όχημα, με συνέπεια να τον χτυπήσει και να τον τραυματίσει στο πόδι και στο χέρι. Από τους παρόντες συναδέλφους στο συμβάν, ενημερώθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες, κλήθηκε η Τροχαία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκαν θλάσεις, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία αναχώρησε για το σπίτι του και αναρρώνει».

«Λαϊκή Συσπείρωση»: «Οι ζωές των εργατών μετράνε»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία δημάρχων και κυβέρνησης μπροστά στα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα».

Τονίζει ότι «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! Δεν μπορεί να ξεκινάνε οι εργαζόμενοι από το σπίτι τους για το μεροκάματο και να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν το μεσημέρι στην οικογένειά τους και στα παιδιά τους. Παράλληλα, είναι απορίας άξιον ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής και των αρμοδίων για το γεγονός ότι εργαζόμενος – συμβασιούχος του ΟΑΕΔ, που δουλεύει με έναν πενιχρό μισθό, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τον φόβο της απόλυσης στην πλάτη και χωρίς εκπαίδευση, βρισκόταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου!».

Προσθέτει επίσης ότι «οι δικαιολογίες βέβαια είναι γνωστές “οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες”, “ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί”, “δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις”. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος, που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».