αθηναϊκή-ζυθοποιία-δύο-εργατικά-α-1180768
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 18.05.2023 | 16:30

«Αθηναϊκή Ζυθοποιία»: Δύο εργατικά «ατυχήματα» σε διάστημα λίγων ημερών

Τα δύο εργατικά «ατυχήματα» που σημειώθηκαν, σε διάστημα λίγων ημερών, στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τη Δευτέρα 15 Μάη, στην κουζίνα του εστιατορίου στο κτίριο της Κηφισού 102, «έγινε τραγικό εργατικό ατύχημα» σε εργαζόμενη «η οποία εργάζεται για λογαριασμό της εταιρείας – catering που έχει αναλάβει τη λειτουργία του εστιατορίου», με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το χέρι της από τον αγκώνα.

Λίγες μέρες πριν, την Πέμπτη 11 Μάη σημειώθηκε ακόμη ένα ατύχημα «στον χώρο της αποθήκης, πάλι με θύμα εργαζόμενο του εργολάβου».

Ακόμη, το Σωματείο σημειώνει ότι την ίδια μέρα, Πέμπτη 11 Μάη, έγινε έλεγχος από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας στις εγκαταστάσεις της Κηφισού 107, όπου «στους εργαζόμενους του εργολάβου στη διαλογή φιαλών, βρέθηκαν 3 αδήλωτοι (ανασφάλιστοι) εργαζόμενοι, και το χειρότερο είναι ότι φυγάδευσαν εργαζόμενους (!!!), και μια ώρα μετά τον έλεγχο -ως εκ θαύματος- έγινε ηλεκτρονική πρόσληψη σε έναν από αυτούς».

Το Σωματείο τονίζει ότι «θα συνεχίσει να μάχεται για ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας» και παράλληλα επισημαίνει ότι η θέση του για «απορρόφηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων από την “Αθηναϊκή Ζυθοποιία” στο διεκδικητικό πλαίσιο για τη σύμβαση του 2023 αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί καταλαβαίνει ο καθένας ότι μόνο έτσι εξασφαλίζονται σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τήρηση μέτρων ασφάλειας, ωραρίων, ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή με αξιοπρεπείς μισθούς».