Απολύσεις εργαζόμενων του δήμου Περιστερίου τηλεφωνικά! - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
7
Ιούλιος
Back

Απολύσεις εργαζόμενων του δήμου Περιστερίου τηλεφωνικά!

Η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με ανακοίνωσης της καταγγέλλει την στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Περιστερίου που σαν τον κλέφτη μέσα στο κατακαλόκαιρο ανακοίνωσε τηλεφωνικά σε εργαζόμενους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ τις απολύσεις τους, τη στιγμή που κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους αδείας, με τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, σημειώνει:

Η Σωματειακή Επιτροπή, από την πρώτη στιγμή επιδίωξε συνάντηση με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, ο οποίος έχει την ευθύνη των παιδικών σταθμών, η οποία δεν επιτεύχθηκε (ήταν εκτός γραφείου). Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Πρόεδρο, δεν αμφισβήτησε ότι από μεριάς της Δημοτικής Αρχής Παχατουρίδη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με εργαζόμενους παιδικών σταθμών, κατά την διάρκεια της οποίας τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Από τη μεριά μας ζητήσαμε από τον Πρόεδρο να γίνει άμεσα συνάντηση με τη Σωματειακή Επιτροπή. Να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση!

Ο σχεδιασμός και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου δεν είναι τυχαία. Είναι ενταγμένη στην συνολικότερη πολιτική κυβερνήσεων και δημάρχων που θέλουν να χτυπήσουν κάθε δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ανακυκλώνοντας τις ελαστικές μορφές εργασίας, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του δήμου μας. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενίκευσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας στους παιδικούς σταθμούς οδηγώντας σε εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία τους εργαζόμενους. Είναι αυτές που θωράκισαν το χέρι της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου για να ανακοινώνει την απόλυση εργαζομένων μέσα στον Αύγουστο.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα:

Να μην τολμήσει η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε απολύσεις!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτήσουν αγωνιστικά με τη Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου να μην γίνει καμία απόλυση, να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Είμαστε όλοι σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!