Εργασιακά

Απολύονται συμβασιούχοι της «κοινωφελούς εργασίας» παρά την 4μηνη παράταση

Σε μαζικές απολύσεις συμβασιούχων του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» παρά την τετράμηνη παράταση που δόθηκε προχωρούν οι δήμοι, αφού ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης: «Μέχρι και σήμερα 20 μέρες μετά Υπουργική Απόφαση δεν έχουμε. Αποτέλεσμα τα γραφεία προσωπικού των δήμων αλλά και της περιφέρειας να προχωράνε στην απόλυση των συναδέλφων».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά τους. Φτάνει πια η κοροϊδία! Η δικαιολογία που προβάλουν είναι ότι υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία. Τους απαντάμε, στα παλιά μας τα παπούτσια. Η γραφειοκρατία που επικαλούνται οι κύριοι της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή.

Μετά τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων που δουλεύουν στους δήμους μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελής Εργασίας η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Δελτίου Τύπου στις 23-1-2023 δηλώνοντας ότι θα δοθεί 4μήνη παράταση. Μέχρι και σήμερα 20 μέρες μετά Υπουργική Απόφαση δεν έχουμε. Αποτέλεσμα τα γραφεία προσωπικού των δήμων αλλά και της περιφέρειας να προχωράνε στην απόλυση των συναδέλφων.

Όλοι ξέρουν ότι οι συνάδελφοι μέσα από το πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και με το μισθό που παίρνουν δεν καλύπτονται ούτε οι βασικές τους ανάγκες.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους είναι εφιαλτική λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και τη διαχρονική ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων και της περιφέρειας να καλύπτουν αυτές τις τρύπες όπως όπως με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και με εργολάβους.

Διεκδικούμε:

• Καμία απόλυση εργαζομένου στη κοινωφελή εργασία! Άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας.
• Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
• Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
• Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Recent Posts

Αυτά τα ζώδια θα είναι άτυχα τον Δεκέμβριο

O μήνας που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες προβλέπεται θετικός για όλα τα ζώδια. Για…

58 λεπτά ago

Αλβανία: Φωτοβολίδες και ξύλο στη Βουλή

Νέος γύρος έντασης στην αλβανική Βουλή από βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι υποστήριζουν τον Σαλί Μπερίσα.…

3 ώρες ago

Αύριο η ομιλία Κασσελάκη στο Ελληνοαμερικανό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, αύριο Τρίτη…

3 ώρες ago

Καναδάς: Καγκουρό γρονθοκόπησε… αστυνομικό

Ένα καγκουρό που το έσκασε από τους φροντιστές του κατά τη μεταφορά του σε άλλον…

3 ώρες ago

Νέα Αριστερά: Αυτό είναι το σήμα του πολιτικού φορέα των “11” (φωτό)

Οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές αλλά και δεκάδες ακόμα πρώην στελέχη της Κουμουνδούρου,…

3 ώρες ago

Θλίψη στη Λέσβο: Πέθανε ο διευθυντής του Aeolos Tv, Χρήστος Βαλασσέλης

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στη Λέσβο από την ξαφνική απώλεια του Χρήστου Βαλασέλλη, του δημιουργού…

3 ώρες ago