ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Δήμοι: Τι ισχύει με την επιπλέον άδεια (έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
24
Ιούνιος
Back
Συμβασιούχοι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμοι: Τι ισχύει με την επιπλέον άδεια (έγγραφο)

Προσαύξηση κατά τις 3 ημερές της κανονικής άδειας τους δικαιούνται οι εργαζόμενοι καθαριότητας καθώς και υπάλληλοι άλλων αιχμιακών υπηρεσίων των δήμων, βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει η ΠΟΠ – ΟΤΑ.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, το οποίο προέκυψε μετά από αίτημα της ΠΟΠ – ΟΤΑ.

Επίσης στο έγγραφο απαντάται η ασάφεια η οποία προκύπτει μετά τους διορισμούς της 3Κ και τους νεοδιοριζόμενους υπαλλήλους. Σύμφωνα με την απάντηση δικαιούνται από την 1η μέρα διορισμού τους κανονική άδεια και πάντα σύμφωνα με το άρθρο 55 παράγραφος 2 του Ν 3584/2007, αφού όπως προκύπτει από την κείμενη νομοθεσία έχουν πραγματική άδεια .

Το αίτημα της ΠΟΠ – ΟΤΑ προς το υπουργείο Εσωτερικών έγινε μετά από πολύμορφους αγώνες της συνδικαλιστικής παράταξης Εργατική Αντεπίθεση, η οποία συμμετέχει στην ΠΟΠ – ΟΤΑ. .

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!