απλήρωτοι-από-το-δεκέμβριο-συμβασιού-715092
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 24.02.2023 | 19:28

Απλήρωτοι από το Δεκέμβριο συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στην Κω

Απλήρωτοι από το Δεκέμβριο παραμένουν οι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, εργατοτεχνίτες και αρχαιολόγοι, που εργάζονται στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού στη θέση «Σφαγεία» και στο έργο που εκτελείται στη περιοχή «Μαύρικες» στη Κω.

Έργα σημαντικά τα οποία βρίσκονται στην αρχαιολογική ζώνη και εκτελούνται από την ΔΕΥΑΚ, η οποία όμως περιμένει τα πιστωθούν τα προϋπολογισμένα ποσά για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων και να τα αποδώσει στους δικαιούχους αφού εγκριθούν από την Εφορεία.

«Εργοδότης μας είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με αυτήν υπογράψαμε τις συμβάσεις μας όχι με την ΔΕΥΑΚ, ούτε με την Περιφέρεια, ούτε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και αυτή όφειλε να ενδιαφερθεί και όχι να επαναλαμβάνει κάθε φορά πως δεν είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση», δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου εργαζόμενοι στα δύο εκτελούμενα έργα.

Σύμφωνα με εξηγήσεις υπευθύνων από το λογιστήριο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στη Ρόδο, η εμπλοκή αποδίδεται στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι ήδη δυο εργαζόμενοι παραιτήθηκαν από τα έργα λόγω της μη καταβολής των μισθών, ενώ η Αρχαιολογική υπηρεσία της Κω είναι η πλέον υποστελεχωμένη, παρά τον αρχαιολογικό πλούτο αλλά και τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό, ιδιαίτερα μετά τον σεισμό του 2017.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα τα οφειλόμενα μόνο του μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 12-13 Μαρτίου.