Απεργία στο λιμάνια -Δένουν κάβους τα καράβια - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
18
Ιανουάριος
Back

Απεργία στο λιμάνια -Δένουν κάβους τα καράβια

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με πρότασή της που κατατέθηκε στην Β΄ Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου (31/10/2018) εισηγήθηκε την συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία την οποία αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η Συνέλευση έκανε ομόφωνα αποδεκτή την θέση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ και αποφάσισε α συμμετέχει στην απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση της, η ΠΕΜΕΝ σημειώνει:

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι η 24ωρη απεργία αποτελεί μια ισχυρή και αγωνιστική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.
Αποτελεί απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις ψεύτικες αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια, για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για την επαναφορά της εργασιακής «κανονικότητας» και άλλους τέτοιους μύθους με σκοπό τον εφησυχασμό αλλά και την εξαπάτηση των εργαζομένων.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαψεύδει την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. Το σύνολο των μνημονιακών και εφαρμοστικών μέτρων είναι εδώ και υλοποιούνται απαρέγκλιτα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό αποδεικνύει το 1 εκατομμύριο των ανέργων, αυτό αποδείχνει η δραματική επέκταση και αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αυτό αποδείχνει η συντριβή των ΣΣΕ, του κατώτατου μισθού και όλου του εργατικού νομοθετικού πλέγματος των ΣΣΕ για τους εργαζομένους. Τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική δηλώνουν παρόν στο ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και του λαϊκού πλούτου, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας καθώς και η παραπέρα υπονόμευση του νόμου Κατσέλη, είναι παρόν στην ληστρική φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και την ίδια στιγμή το στόρυ και η πολιτική της κυβέρνησης είναι το φλερτ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του μεγάλου κεφαλαίου!!!

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ιδιαίτερα σε ΓΣΕΕ – ΠΝΟ αλλά και στην μεγάλη πλειοψηφία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων της χώρας για άλλη μια φορά αποφάσισαν να συνταχθούν με την κυβερνητική πολιτική και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντική την σημασία αυτής της απεργίας και την ανάγκη αυτή να πετύχει, να ενώσει, να συσπειρώσει, να κινητοποιήσει και να δώσει αγωνιστικά – ταξικά χαρακτηριστικά σε αυτή την απεργιακή αναμέτρηση. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη αποτελούν το κριτήριο που θα καθορίσει την παραπέρα πορεία και ανάπτυξη των αγώνων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και την «κοινωνική συμμαχία» της ΓΣΕΕ, η πολιτική τους αντιστρατεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία η οργάνωση, η προετοιμασία και η διεξαγωγή της απεργίας στον Πειραιά, για την οποία η ΠΕΝΕΝ πάλεψε για να ληφθεί αυτή η απόφαση και είναι αναγκαίο όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να συμπορευτούν και να πάρουν σχετικές αποφάσεις παλεύοντας στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της.

Σε συνθήκες έντασης και όξυνσης της επίθεσης σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, ο δρόμος του αναχωρητισμού, της αποστράτευσης από τα συνδικάτα και τους αγώνες αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Η ΠΕΝΕΝ με την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία σε όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παλεύει:

Για την υπογραφή και ανανέωση όλων των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των απωλειών που είχε το ναυτεργατικό εισόδημα την περίοδο 2010-2018.

Την επαναφορά των συντάξεων των Ναυτεργατών στα προ μνημονίου επίπεδα, την αυτοτέλεια των ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, του Ταμείου Πρόνοιας και του Οίκου Ναύτη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!