ανταρσία-χατ-τρικ-δωρεά-του-ιδρύματο-767749
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 27.03.2023 | 14:37

Ανταρσία: “Χατ τρικ δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση καταπατά δικαιώματα εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής”

Με τις ευλογίες του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής, καταγγέλλει η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας.

Αναλυτικά:

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, με την παροχή “δωρεάς”, ακόμη και συγκοινωνιακής μελέτης, προς το Δήμο Αθήνας, το Ίδρυμα Στέγη Ωνάση, με τις ευλογίες του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, προχωρά στον εκτοπισμό ανεπιθύμητων θέσεων δωρεάν πάρκινγκ για 25 ΙΧ και 30 μοτοσυκλετών, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλιότερα, με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, για την χρήση των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η δημοτική αρχή Κώστα Μπακογιάννη έχει καθιερώσει διαδικασίες διαρκών χαριστικών ρυθμίσεων σε Ιδρύματα, όπως τη Στέγη Ωνάση, που αποκλειστικό τους έργο είναι η ωραιοποίηση της εικόνας μιας κοινωνικής τάξης πάμπλουτων επιχειρηματιών που αποκόμισαν τα κέρδη τους από την εκμετάλλευση εκατομμυρίων φτωχών ενώ πάντοτε είχαν την προστασία των κρατικών και των Τραπεζικών θεσμών για τις αιματοβαμμένες μπίζνες τους.

Οι “δωρεές” εταιριών και Ιδρυμάτων, πότε της PRODEA και πότε του Ωνάσηδων, εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και αδιαφορούν για τις όποιες συνέπειες σε κατοίκους και εργαζόμενους.

Η διαμόρφωση χώρων για προσβασιμότητα για τα Αμεα δεν απαιτεί την κατάργηση 13 θέσεων πάρκινγκ για την δημιουργία δύο! Η δήθεν ευαισθησία για την προσβασιμότητα των Αμεα είναι υποκριτική όπως καταγγέλλει εξ άλλου και η Πανελλήνια Σύλλογος Παραπληγικών που καλεί σε μεγάλη κινητοποίηση την Τετάρτη 29/3.

Να μην ξεχνάμε τις “δωρεές” της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την φροντίδα των παιδιών με καρκίνο που κατέληξαν σε ωμή αρπαχτή της παιδοογκολογικής κλινικής των νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία, στην ανάθεση στους ιδιώτες κλινικάρχες με εξοντωτικά ποσά για φτωχούς γονείς.

Καλούμε στην απόσυρση του σχετικού θέματος από το δημοτικό συμβούλιο και την διατήρηση της παραχώρησης δωρεάν στάθμευσης για τις μοτοσυκλέτες των εργαζόμενων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Ασφαλιστικής:

Καταργούνται οι θέσεις στάθμευσης στην οδό Γαλαξία

Συνάδελφοι,

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, έρχεται για συζήτηση και λήψη απόφασης, εισήγηση της δημοτικής αρχής (εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης) με την οποία καταργούνται όλες οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης (ΕΙΧ και μοτοσυκλετών) που βρίσκονται επί της οδού Γαλαξία δίπλα στο κτίριο της Εταιρίας μας με ταυτόχρονη αντιδρόμηση της κυκλοφορίας.

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε την δημιουργία θέσεων στάθμευσης 30 μοτοσυκλετών για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων της Εταιρίας μας το 2013 με την απόφαση 1034/10.10.2013, οι οποίες σε συνδυασμό με τις 12 θέσεις στάθμευσης ΕΙΧ που υπήρχαν, έδιναν μια λύση στις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης σε μια περιοχή όπου υπάρχει έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Συνολικά, αν υιοθετηθεί η εισήγηση, καταργούνται 55 θέσεις στάθμευσης (25 ΕΙΧ και 30 μοτοσυκλετών) στους δρόμους γύρω από τη Στέγη Ωνάση.

Είναι προφανές, μιας και τα έξοδα διαμόρφωσης του χώρου και μετατροπής των οδών Γαλαξία και Λεοντίου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας εκεί που σήμερα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, θα καλυφθούν με δωρεά του ιδρύματος Στέγη Ωνάση ύψους 760.000€, το ποιος προώθησε αυτή την ρύθμιση, παρέχοντας μάλιστα συγκοινωνιακή μελέτη που έγινε από το ίδιο το ίδρυμα, που χρηματοδοτεί την διαμόρφωση του δρόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θέλει να ζητήσει από τους δημοτικούς συμβούλους να καταψηφίσουν αυτή την εισήγηση, η οποία αν υιοθετηθεί το μόνο που θα πετύχει είναι την καθημερινή ταλαιπωρία των εργαζομένων της Εταιρίας μας χωρίς κανένα όφελος.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.