Αλλαγές στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Αλλαγές στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

Αλλάζουν όλα μέχρι το τέλος Ιουλίου στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών, με στόχο την άμεση κάλυψη των κενών που προκαλούνται κάθε χρόνο. Εκτός από την επαναφορά της εντοπιότητας για τους δασκάλους και καθηγητές, την οποία προανήγγειλε την Παρασκευή ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπό μελέτη βρίσκεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Νέων»- και το ξεκλείδωμα ύστερα από τέσσερα χρόνια του πίνακα αναπληρωτών. Ο πίνακας αυτός έχει κλειδώσει από τις 30 Ιουνίου 2010 και έκτοτε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία τους.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πώς ακριβώς –και αν τελικά- θα γίνει το ξεκλείδωμα, αλλά μελετάται σοβαρά στο πλαίσιο της απόφασης για νέα μοριοδότηση όσων αναπληρωτών επιθυμούν να εργαστούν σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Παράλληλα, εξετάζονται τρόποι ώστε η επικείμενη επαναφορά της μοριοδότησης να μην καταλήξει ξανά σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών-φαντασμάτων όπως του Αϊ-Στράτη, δηλαδή σε περιπτώσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι δήλωναν ακριτικές περιοχές για να πάρουν τα πρόσθετα μόρια και μετά με διάφορες μεθόδους (αποσπάσεις, επαπειλούμενες κυήσεις, άδειες κλπ) δεν πατούσαν στα σχολεία αυτά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μεγάλα κενά, ενώ θεωρητικά είχαν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί οι οποίοι λάμβαναν και τα μόρια του δυσπρόσιτου. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, μελετάται τα μόρια να δίνονται μόνο σε όσους πραγματικά υπηρετήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο δυσπρόσιτο σχολείο και όχι σε όποιον δεν πάει καθόλου ή φύγει από αυτό πριν από τον προκαθορισμένο χρόνο για οποιαδήποτε αιτία και χρονικό διάστημα.

Πηγή: Τα Νέα

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!