βαρέα-και-ανθυγιεινά-έρχονται-απεργι-21880
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 01.02.2022 | 10:04

Βαρέα και Ανθυγιεινά: Έρχονται απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ  – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ  – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ για το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής. Κοινή ήταν η διαπίστωση, όλων των συμμετεχόντων, ότι το πόρισμα “δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που, τόσο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όσο και οι Ομοσπονδίες είχαν θέσει το προηγούμενο διάστημα. Το αντίθετο. Με το πόρισμα περικόπτεται το επίδομα από 15.312 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20%.”

Το πόρισμα της Επιτροπής απορρίφθηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους και συζητήθηκε η οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης για την περικοπή του επιδόματος.

Τις τελικές αποφάσεις, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της την Τετάρτη, 2 του Φλεβάρη του 2022.