5-500-πτυχιούχοι-δημοσίου-συνάντηση-για-α-804781
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 15.09.2020 | 11:30

5.500 πτυχιούχοι δημοσίου: Συνάντηση για ανανέωση των συμβάσεων τους

Ο Σύλλογός Πτυχιούων στο ευρύτερο Δημόσιο Τομέα που εκπροσωπεί τους 5.500 πτυχιούχους τον οποίο έληξαν οι συμβάσεις, με ανακοίνωση του γνωστοποιεί ότι δια μέσου αντιπροσωπείας και παρουσία του προέδρου  κ. Δημητριάδη Γιώργου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο, με τον οποίο υπήρξε συζήτηση γύρω από το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων του Προγράμματος.

Ο κ.Μέτιος από πλευράς του δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή για το θέμα μας προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και διαβεβαίωσε ότι θα έρθει ο ίδιος σε επαφή μαζί του άμεσα.

Μάλιστα την ώρα της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική  επικοινωνία μεταξύ του κ. Μέτιου και της κ. Αντωνίου – υπεύθυνη του Πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση της για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και της τόνισε ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τους δημόσιους φορείς στην περιφέρεια μας και βρίσκει  απόλυτα λογικό το αίτημα της ανανέωσης των συμβάσεων, είτε την δημιουργία νέου πρόγραμμα με ειδική μοριοδότηση για τους ήδη καταρτισμένους επιστήμονες κάτι το όποιο  θα  θέσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Επίσης ο κ.Μέτιος μας διαβεβαίωσε ότι είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί εν μέσω της πανδημίας COVID-19, ότι το σύνολο των Φορέων και τον Υπηρεσιών σε όλη την χώρα που εργαστήκαμε βρίσκονταν και βρίσκονται  υποστελεχωμένοι, έτσι κρίνει απαραίτητη την επικοινωνία με τον πρωθυπουργού για την άμεση λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την λήξη των συμβάσεων μας, τόνισε επίσης ότι πρέπει να θυμόμαστε  την δημόσια δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά την εκλογή του για στήριξη των νέων εργαζομένων και εστίαση στην ανάσχεση του φαινομένου της διαρροής των επιστημόνων στο εξωτερικό.

Εν κατακλείδι, ήταν μια εποικοδομητική και ελπίζουμε και καρποφόρα συνάντηση ο πρόεδρος κ. Γιώργος Δημητριάδης από πλευράς του  ευχαρίστησε τον κ.Μέτιο για την συνάντηση και τονίζει πως ο κ. Μητσοτάκης  πρέπει να τηρήσει την παρούσα υπόσχεση για του νέους επιστήμονες και το brain drain και να πράξει το αυτονόητο για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού από εξειδικευμένους πλέον επιστήμονες, πρόθυμους να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησες του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνο.