εφκα-κόβουν-τη-σύνταξη-90χρονου-ενώ-πλή-873650

ΕΦΚΑ: Κόβουν τη σύνταξη 90χρονου ενώ πλήρωνε διπλές εισφορές

Την περίπτωση 90χρονου συνταξιούχου που ζητά την προστασία κυβέρνησης και πολιτικού συστήματος απέναντι στην αναλγησία του ΕΦΚΑ με επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Γραφείο Πρωθυπουργού και τα Κόμματα, ανέδειξε σήμερα το Radio North 98!

Ο 90χρονος Χρήστος Καμάρας, κατηγορεί για αναλγησία και κυνισμό τον ΕΦΚΑ, ο οποίος, επικαλούμενος μια τυπικότητα που έχει καταργηθεί:

  • του κόβει τη σύνταξη,
  • του ζητά την επιστροφή συντάξεων 20 ετών, που του είχαν καταβληθεί με έγκριση και ευθύνη τ. ΟΑΕΕ-ΤΣΑ και του τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, όταν εντοπίστηκε το γεγονός ότι από λάθος ο συνταξιούχος πλήρωνε… διπλές εισφορές για 20 χρόνια.
  • του στερεί τη δυνατότητα να μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία στα παιδιά του (αδυναμία ασφαλιστικής ενημερότητας)
  • αρνείται ταυτόχρονα να του επιστρέψει τις διπλές εισφορές που είχε καταβάλει και τον καλεί να τις διεκδικήσει δικαστικά!

Στο Radio North 98, και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Μωυσή και Ειρήνη Γκέλη μίλησε η κόρη του 90χρονου, κ. Κατερίνα Καμάρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Εδώ και 15 χρόνια, έχουμε εξαντλούμαστε ψυχολογικά και οικονομικά, ενώ ο πατέρας μου, αντί να βιώνει ήρεμα τα γηρατειά του, έχει γίνει στόχος μιας αναλγησίας άνευ προηγουμένου. Στα δε Δικαστήρια δεν βγάζουμε άκρη, αφού Πρωτόδικα και στο Εφετείο, στάθηκαν οι δικαστές στο γράμμα ενός νόμου που καταργήθηκε μετά την επίκλησή του από τον ΕΦΚΑ σε βάρος του πατέρα μου. Προέβλεπε δηλαδή εκείνος ο νόμος, ότι έπρεπε ο πατέρας μου να έχει ενημερώσει εγγράφως το ταμείο του, ότι μεταβίβασε το βενζινάδικό του στη σύζυγό του, ώστε οι εισφορές για αυτή τη δραστηριότητα να εισπράττονται πλέον για τη σύζυγο και όχι για τον ίδιο, που ξεκίνησε να πληρώνει εισφορές και ως αυτοκινητιστής. Το γεγονός ότι είχε δώσει ο πατέρας μου το συμφωνητικό της μεταβίβασης στον τακτικό εισπράκτορα του Ταμείου, δεν καλύπτει τον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, όταν ο πατέρας μου βγήκε στη σύνταξη το 2006 σε ηλικία 74 ετών, με επιπλέον εργασία 10 ετών παρακαλώ, Επιτροπή του Ταμείου αναγνώρισε την καταβολή των εισφορών και ενέκρινε την απόδοση της δεύτερης σύνταξη, που θα προοριζόταν κανονικά για τη μητέρα μου. Μάλιστα ο πατέρας μου πρότεινε τότε, είτε να αποδοθεί η σύνταξη απ` ευθείας στη σύζυγό του, είτε να μην αποδοθεί σε κανέναν από τους δύο, αλλά να του επιστραφούν οι διπλές εισφορές που είχε καταβάλει επί 20 χρόνια. Η Επιτροπή δεν το δέχτηκε και αποφάσισε να του αποδώσει τη 2η σύνταξη. Σήμερα ο ΕΦΚΑ, αποφάσισε ότι… άλλαξε γνώμη, τον καλει να δώσει όλα τα χρήματα πίσω, τον αφήνει με τη μία, μικρή σύνταξη που παίρνει ως αυτοκινητιστής και ουσιαστικά τον… εκδικείται επειδή εργάστηκε σαν το σκυλί με απόλυτη συνέπεια προς το Κράτος, για περισσότερα από 40χρόνια! Υπάρχει έλεος πουθενά;»

Ολόκληρη η συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=Go45c4dmpPc