δ-αγίας-παρασκευής-κινητοποίηση-εργα-952716

Δ. Αγίας Παρασκευής: Κινητοποίηση εργαζομένων για απλήρωτα ΜΑΠ & δεδουλευμένα πέντε μηνών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έξω από το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής. Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν να διατεθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας τριών χρόνων(!) και να πληρωθούν τα νυχτερινά και οι υπερωρίες πέντε μηνών που δεν τους έχουν ακόμα καταβληθεί!

Οι περίπου 150 εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν μια δυναμική κινητοποίηση συναντήθηκαν με τη δημοτική αρχή. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους δήμαρχος κ.Ζορμπάς μοίρασε υποσχέσεις για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στις 27 Οκτωβρίου και μέρους των ΜΑΠ στις 13 Νοεμβρίου.

Για τα συγκεκριμένα αιτήματα σύμφωνα με δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» έχουν ληφθεί αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αφορμή τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου στο… σίριαλ που παίζεται εδώ και μήνες με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα για να κρατούν την πόλη μας καθαρή συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και απλήρωτοι σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά και τις υπερωρίες τους.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι εμπαίζονται από μια διοίκηση που όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και κατά καιρούς στρέφεται εναντίον τους, προσπαθώντας να μεταθέσει σε αυτούς τις δικές της ευθύνες».