σύμβαση-εδοεαπ-με-την-ευρωκλινική-364730
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ | 15.05.2020 | 17:55

Σύμβαση  ΕΔΟΕΑΠ με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας (ιατρικές επισκέψεις-διαγνωστικές εξετάσεις) και δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) προσφέρει στους ασφαλισμένους του ο ΕΔΟΕΑΠ μέσω της σύμβασης  που υπεγράφη με το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ευρωκλινική» στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα καλύπτονται οι ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις ειδικότητες τόσο σε τακτική όσο και σε επείγουσα βάση με άμεση και πλήρη κάλυψη από τον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και οι διαγνωστικές εξετάσεις με προνομιακές τιμές (χαμηλότερες της κρατικής τιμολόγησης) για τις κοστολογημένες κρατικά εξετάσεις  (μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες, συνήθη τρίπλεξ, συνήθεις αιματολογικές εξετάσεις). Η κάλυψη αφορά τόσο στην προγραμματισμένη εξέταση (με  ηλεκτρονικό παραπεμπτικό) όσο και τα επείγοντα, με χρέωση προς τους ασφαλισμένους μόνο της αναλογούσας συμμετοχής τους (5% και 15%). Τονίζεται ότι, έπειτα από επίμονη διαπραγμάτευση, η εν λόγω συμμετοχή (5% και 15%) θα είναι μηδενική για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ στο εν λόγω θεραπευτήριο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020.

Ισχύει, επίσης, προνομιακός τιμοκατάλογος τόσο για τις υπόλοιπες κοστολογημένες κρατικά εξετάσεις (ακτινογραφίες, υπερηχογραφήματα, μοριακοί έλεγχοι, βιοδείκτες, καρδιολογικές εξετάσεις, γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις), με απευθείας χρέωση προς τους ασφαλισμένους μόνον της αναλογούσας συμμετοχής τους, όσο και για τις ακοστολόγητες κρατικά εξετάσεις.

Ο Οργανισμός εξασφάλισε προκαθορισμένες τιμές «κλειστών πακέτων», για τα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά, δημιουργώντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Για τη νοσηλεία τους οι ασφαλισμένοι καλύπτονται εξολοκλήρου (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών). Εξαιρούνται, οι παιδιατρικές νοσηλείες, χημειοθεραπείες, μελέτες ύπνου, οφθαλμολογικές επεμβάσεις-πράξεις και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες καλύπτονται μέχρι ορισμένου ύψους, σύμφωνα με την πολιτική του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης.