ολοκλήρωση-προγράμματος-επαγγελματι-1027616
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ | 04.11.2022 | 18:13

Ολοκλήρωση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΝΠΙΔ ‘ΕΠΑΝΟΔΟΣ’

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, το εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με το ΝΠΙΔ ‘ΕΠΑΝΟΔΟΣ’.

Πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε στο εργαστήριο της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Αιγάλεω, με θεματικό αντικείμενο «Βοηθοί Τεχνιτών Μηχανουργείου» και εντάσσεται στις κοινές δράσεις που προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο.

Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη και υλοποίηση στοχευμένων πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, με σκοπό την προετοιμασία και υποστήριξη ενηλίκων και ανηλίκων αποφυλακισμένων, για την εργασιακή και κοινωνική τους επανένταξη.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων που θα εξασφαλίζουν ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση του εξειδικευμένου προγράμματος θα αποτελέσει οδηγό για τη δημιουργία αντίστοιχων προγραμμάτων και καταδεικνύει τη σημασία τέτοιων καινοτομιών για την ουσιαστική στήριξη κρατουμένων και αποφυλακισμένων, ώστε να βρουν δουλειά και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία στη ζωή τους».

Η Πρόεδρος του ΝΠΙΔ ‘ΕΠΑΝΟΔΟΣ’ Χριστίνα Ζαραφωνίτου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην οπτική ενίσχυσης των διαδικασιών της κοινωνικής επανένταξης των αποφυλακισμένων, μέσω της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την εργασιακή απασχόληση. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πρώτη φορά με αυτή τη μορφή και

ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο για μελλοντική εφαρμογή και σε άλλους επαγγελματικούς τομείς».