Μέχρι τρία χρόνια στην αναμονή για σύνταξη - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
5
Αύγουστος
Back

Μέχρι τρία χρόνια στην αναμονή για σύνταξη

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους θεσμούς είναι οι περικοπές στις νέες συντάξεις, ωστόσο, υπάρχει μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος.

Για να κοπούν οι συντάξεις πρέπει πρώτα να αποδωθούν! Δεν είναι λίγοι οι συνταξιούχοι που είναι στην αναμονή έως και τρία χρόνια για να λάβουν την σύνταξη τους με συνέπεια ορισμένοι από αυτούς να μην προλαβαίνουν καν να τη λάβουν αφού φέυγουν από τη ζωή.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσιάζει στοιχεία φωτιά της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, για τις εκκρεμείς συντάξεις καταδεικνύουν τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Συγκεκριμένα, σήμερα εκκρεμούν 95.000 παλιές συντάξεις (οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί πριν από τον Μάιο του 2016) και 55.000 νέες συντάξεις (οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν πριν τον νόμο Κατρούγκαλου).

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα σε κάποιες υπηρεσίες υπάρχουν δύο υπάλληλοι για την έκδοση 6.000 αυντάξεων!

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, η κατάσταση είναι απελπιστική και σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αττική υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης με εξαιρετικά μικρό αριθμό εισηγητών για την έκδοση της σύνταξης. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη ο μέσος όρος αναμονής για έκδοση σύνταξης φτάνει και τα δύο χρόνια, ενώ σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης (πάνω από δύο Ταμεία) αγγίζει και τα τρία χρόνια!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!