Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Αλλάζει ο τρόπος ενημέρωσης του κοινού

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, η ενημέρωση του κοινού αλλάζει. Από εδώ και στο εξής οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με ραντεβού από τις υπηρεσίες Οργανισμού. Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, τηλ.1555 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Πως θα εισέρχεται το κοινό

α) πιστοποιητικού εμβολιασμού,σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 ή

β) πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 9 ή

γ) βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ3 του άρθρου 9 και

δ) Επίδειξη Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Οι δυνατότητες εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι οι ακόλουθες:

Α) Ο πολίτης εξυπηρετείται με φυσική παρουσία στις Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ μόνον κατόπιν ραντεβού. Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, τηλ. 210 6241888 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Β) Ο πολίτης ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναζητήσει και να βρει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στη χορήγηση επιδομάτων, αλλά και όλων των δικαιωμάτων που έχει στη διάθεσή του σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής του, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opeka.gr, στο www.gov.gr, έχοντας παράλληλα και τη δυνατότητα συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Γ) Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τα επιδόματα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το πανελλήνιας εμβέλειας τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, στο τηλ. 210 6241888, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Δ) Ο πολίτης μπορεί να ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων του και να παρακολουθεί την πορεία της αίτησής του, για τα επιδόματα για τα οποία έχει υποβάλλει αίτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ε) Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο ή δεν έχει πρόσβαση σε αυτό μπορεί να απευθύνεται στα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου στον οποίον κατοικεί. Στα Κέντρα Κοινότητας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τα εξής επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα και Επίδομα Γέννησης. Στα ίδια Κέντρα Κοινότητας μπορεί να υποβάλλει το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για κάθε ένα από τα αιτούμενα επιδόματα και να πληροφορηθεί για την πορεία των αιτήσεων του.

Ζ) Όσον αφορά τις αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών και τις παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνον στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Comments are closed.


Recent Posts

Το «καρφί» του Μητσοτάκη για τον Ανδρουλάκη

Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έριξε το «καρφί» του για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Όταν…

5 λεπτά ago

“Ο χωρισμός μου με το Γιώργο Λιάνη μου κόστισε πάρα πολύ”

Για το γάμο της με το Γιώργο Λιάνη, το γιο τους, τις δυσκολίες μετά το χωρισμό μίλησε η τραγουδίστρια Λιζέτα…

6 λεπτά ago

6.500 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς -μαθητές δηλώθηκαν την Πέμπτη

Γύρω στις 6.500 κρούσματα COVID δηλώθηκαν χθες Πέμπτη το βραδύ  από τα σελφ τεστ στα σχολεία τόνισε το πρωί ο…

7 λεπτά ago

Τιτανικός: Ακόμα πληρώνεται ο 5χρονος που έπαιζε στην ταινία-Δείτε πως είναι σήμερα

Μπορεί να μη θυμάται και πολλά από το ρόλο του στην πολυβραβευμένη ταινία "Τιτανικος", καθώς ήταν μόλις 5 χρονών, αλλά…

17 λεπτά ago

Πλεύρης-ανεμβολίαστοι: Ποιοι δεν θα πληρώσουν τα 50 ευρώ πρόστιμο του Ιανουαρίου

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας λέγοντας πως η εικόνα που…

22 λεπτά ago

Λαζόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον Τζίμη Πανούση (φωτο)

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου από το θάνατο του Τζίμη Πανούση σε ηλικία 64 ετών. Μέσα από τον…

33 λεπτά ago