ΕΦΚΑ -συνταξιούχοι: 4πλο bonus εντός Δεκεμβρίου -Τι ποσά θα "πρέπει" να δουν - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
21
Ιανουάριος
Back

ΕΦΚΑ -συνταξιούχοι: 4πλο bonus εντός Δεκεμβρίου -Τι ποσά θα “πρέπει” να δουν

Σε σειρά απαντήσεων για τις συντάξεις και τις αυξήσεις που έρχονται έδωσε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάκαλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στο θέμα των αυξήσεων στις συντάξεις διευκρίνισε πως πρόκειται για τεσσάρων διαφορετικών ειδών αυξήσεις.

Στην ουσία η πρώτη έχει να κάνει με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα καταβάλλεται στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή θα τη δουν 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι, όσοι έχουν δηλαδή συντάξιμες αποδοχές τον μήνα κάτω από 800 ευρώ.

Η δεύτερη αύξηση είναι μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά περίπου 900.000 συνταξιούχους και θα τη δουν το τριήμερο καταβολής των συντάξεων οι 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Η τρίτη αύξηση έχει να κάνει με την αύξηση του νόμου Βρούτση, την 4η ετήσια αύξηση, η οποία αφορά παλιούς συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Περίπου 235.000 είναι αυτοί οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν και αυτοί την αύξηση 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Η τέταρτη μεγαλύτερη αύξηση του 7,75%, την οποία θα τη δουν περίπου 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι, η οποία θα καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου με τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Όπως είπε, “αν προσθέσουμε αυτές τις τέσσερις αυξήσεις, προκύπτει ότι το 95% των συνταξιούχων θα δει μία ή και δύο ή και ακόμα και τρεις αυξήσεις συνδυαστικά στις αποδοχές τους”.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!