τουρισμός-για-όλους-στην-τελική-ευθεί-874395
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ | 04.07.2022 | 09:16

Τουρισμός για Όλους: Στην τελική ευθεία για τις αιτήσεις-Τι αλλάζει

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μέσω της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr.

Μιλώντας στο OT FORUM-Meta Living, η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Aτομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ

Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ

Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για λίγες ημέρες. Ο στόχος ήταν οι επιταγές να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τις 5 Ιουλίου, όμως ο νέος χρονικός ορίζοντας που έδωσε η κ. Ζαχαράκη πάνε την κλήρωση για πιο μετά μέσα στον Ιούλιο, ανάλογα με το πότε θα ανοίξει τελικά το tourism4all.gov.gr.

Οι αλλαγές

Το 2022, ο «Τουρισμός για Όλους» θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση. Την ανακοίνωση έκανε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης»