Δευτέρα
18
Σεπτέμβριος
Back

Θεσσαλία: Πάνω από 15.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις στην πλατφόρμα αρωγής

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι ενέργειες ανακούφισης των πληγέντων και το έργο κρατικής αρωγής, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης, κατά την ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και την κατάσταση στη Θεσσαλία από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα αρωγής έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα πάνω από 15.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης ανέφερε πως συνεχίζεται η συγκέντρωση των νεκρών ζώων, η καταγραφή ζωικού και φυτικού κεφαλαίου και η δειγματοληψία των συνθήκων στα εδάφη μετά τις πλημμύρες.

Ο κ. Σταμενίτης υπογράμμισε πως πως υπάρχουν ακόμα περιοχές – όπως στα Τρίκαλα και την Λάρισα- που δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει η περισσυλογή των νεκρών ζώων.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπογράμμισε πως παρακολουθούν την στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα με drones και πλωτά μέσα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!