power-pass-έρχεται-η-πληρωμή-σε-χιλιάδες-δικαι-938581
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ | 25.09.2022 | 20:20

Power Pass: Έρχεται η πληρωμή σε χιλιάδες δικαιούχους

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πληρωμή του Power Pass στους καταναλωτές που δικαιούνται την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «έχουμε την εικόνα ότι Δευτέρα, θα γίνει η καταβολή του power pass».

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην πληρωμή ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως «αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Τα στοιχεία δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή για το power pass έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, καθώς ήταν προγραμματισμένη να γίνει περί τα τέλη Αυγούστου ή το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Power Pass 2 είναι όσοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τον πάροχό τους για τον Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι της εν λόγω επιδότησης δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Τα τελικά ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί για εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 καθώς η πληρωμή αυτή θα αφορά έναν μήνα.