Categories: Επιδόματα

Παράταση αιτήσεων στα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ

Έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 23:59:59 παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων για τα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία). Πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ για νέους-ες 18-29 άνεργους-ες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.

Όπως αναφέρει η ΕΣΑμεΑ: «Είσαι νέος – νέα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, άνεργος- άνεργη 18-29 ετών; Είσαι ταυτόχρονα απόφοιτος/η δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτος/η Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ και εγγεγραμμένος/η στη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ); Στο πρόγραμμα της ΕΣΑμεΑ θα αποκτήσεις πιστοποίηση σε υπολογιστές (κατάλληλο για ΑΣΕΠ), πιστοποίηση σε ειδικότητες εμπορίου ή διοικητικής υποστήριξης, θα επιδοτηθείς μέχρι 2.500 ευρώ και δεν θα χάσεις το επίδομά σου!

Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 3.000 ανέργους/ες απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, 18 – 29 ετών, με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΝΕΕTs).

Τι προσφέρουν τα Προγράμματα:

Πιστοποίηση στις δεξιότητες υπολογιστών (ΤΠΕ) και στα εξειδικευμένα Προγράμματα Εμπόριο και Εξωστρέφεια ή Υπάλληλος Γραφείου / Διοικητικής Υποστήριξης.
Η πιστοποίηση στους υπολογιστές διενεργείται από διαπιστευμένο φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 και ισχύει για τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Εκπαιδευτικό επίδομα ύψους πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά ανά ώρα πρακτικής άσκησης, συνολικά δηλαδή μέχρι 2.500 ευρώ.
Η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΔΕΝ οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή.
Τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης περιλαμβάνουν επίσης Ατομική και Ομαδική Συμβουλευτική.
Το οριζόντιο πρόγραμμα κατάρτισης στους υπολογιστές (ΤΠΕ) το οποίο είναι υποχρεωτικό, θα έχει διάρκεια 150 ώρες. Κάθε ένα από τα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης θα έχει διάρκεια 150 ώρες.

Πρακτική άσκηση

Η τοποθέτηση του/της ωφελούμενου/ης θα γίνει σε συναφή θέση πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε φορείς του δημοσίου ή και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης) και θα έχει συνολική διάρκεια 200 ώρες.

Προσοχή στη συμπλήρωση της Αίτησης συμμετοχής

Εργασιακοί σύμβουλοι θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους υποψήφιους ωφελούμενους προκειμένου να μπορέσουν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στα Προγράμματα κατάρτισης».

Comments are closed.


Recent Posts

Γονείς εγκατέλειψαν το μωρό τους στο αεροδρόμιο για να προλάβουν την πτήση

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου στο Τελ Αβίβ. Γονείς εγκατέλειψαν το μωρό τους, προκειμένου να προλάβουν…

6 λεπτά ago

KKE: Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στο Κιλκίς (πρόγραμμα)

Το Κιλκίς επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής: -…

10 λεπτά ago

Φρίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του!

Μια σοκαριστική καταγγελία έχει γίνει στη Βόρεια Ελλάδα και αφορά υπόθεση βιασμού ενός παιδιού. Ειδικότερα, ενας πατέρας, γιος ιερέα, κατηγορείται…

18 λεπτά ago

Καιρός: Η ημέρα που «φαίνεται» ότι θα χιονίσει στην Αττική

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, και συγκεκριμένα την Κυριακή, εκτιμούν οι μετεωρολόγοι Χριστίνα Ρήγου και Τάσος Αρνιακός ότι θα πέσουν τα πρώτα…

22 λεπτά ago

Μεγάλο πλιάτσικο στην ΕΒΖ!

Οργανωμένο Έγκλημα και Πλιάτσικο μεγάλων διαστάσεων στην ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης). Ειδικότερα, όπως καταγγέλει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, πραγματοποιήθηκε…

27 λεπτά ago

ΔΕΔΔΗΕ: Οι διακοπές ρεύματος σήμερα στην Αττική (περιοχές)

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ για σήμερα, 2 Φεβρουαρίου , σε περιοχές της Αττικής μεταξύ των οποίων: Αθήνα…

27 λεπτά ago