ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδοτήσεις με «πειραγμένα» στοιχεία -Εκατοντάδες περιπτώσεις - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
11
Μάι
Back
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδοτήσεις με «πειραγμένα» στοιχεία -Εκατοντάδες περιπτώσεις

Στο στόχαστρο μπαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ, περισσότεροι από 100 άνθρωποι κατηγορούνται ότι εισέπραξαν κοινοτικές ενισχύσεις που δεν δικαιούνταν, καταθέτοντας πλασματικά στοιχεία, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει περίπου 5.000 δικαιούχοι σε όλη την Ελλάδα!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, από το 2017, η Οικονομική Αστυνομία έχει θέσει στο στόχαστρο σειρά από εκτάσεις που υπήρχαν για τους κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα, κυρίως όμως στην Κεντρική Μακεδονία, απ’ όπου ξεκίνησε η έρευνα και όπου εμφάνιζαν ενοικιαστήρια συμβόλαια, στα οποία υποτίθεται ότι έβοσκαν τα ζώα τους. Ωστόσο, αυτές οι εκτάσεις δεν χρησιμοποιούνταν για κτηνοτροφία, αλλά οι “δικαιούχοι” εισέπρατταν λεφτά από τα Ευρωπαϊκά ταμεία.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι καλούνται από τον εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκαναν τα χρήματα που πήραν, ποσά που κυμαίνονται από 3.000-5.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ σε μία περίπτωση. Έπεται συνέχεια των ελέγχων στη Θεσσαλία, στην Άμφισσα, στα Κύθηρα και στην Κρήτη, με συνολικά περισσότερους από 5.000 δικαιούχους.
Αυτό συνέπεσε με μία αλλαγή στον νόμο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μέχρι τώρα υπήρχε μία ιδιωτική εταιρεία που έκανε αυτή τη δουλειά, ενώ από εφέτος την κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, και προσωπικά πέρα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, που είναι ο τέταρτος υπουργός που ασχολείται με αυτό το θέμα και δείχνει ιδιαίτερα αποφασισμένος, ασχολείται προσωπικά και ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!