ΟΠΕΚΑ-διοικήτρια: Πώς ορίζεται το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα στο Επίδομα Παιδιού -Διευκρινίσεις για υπόλοιπα ενισχύσεων - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
10
Μάι
Back

ΟΠΕΚΑ-διοικήτρια: Πώς ορίζεται το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα στο Επίδομα Παιδιού -Διευκρινίσεις για υπόλοιπα ενισχύσεων

Προ ημερών η κα Ξένια Παπασταύρου, διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, έδωσε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες σε συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr, για τις παροχές του Οργανισμού και τα επιδόματα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Επίδομα Παιδιού, λέγοντας:

«Το Επίδομα παιδιού είναι μία σημαντική παροχή που στηρίζει οικογένειες, των οποίων το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα €15.000 για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης και ανατροφής των παιδιών. Οι δικαιούχοι κυμαίνονται σταθερά γύρω στις 856.000 τα τελευταία χρόνια».

Ποιο όμως θεωρείται «ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα»;

Η κα Παπασταύρου διευκρινίζει: «Ως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρώνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας, διαιρούμενο με την κλίμακα ισοδυναμίας».

Υπόλοιπα ενισχύσεων

Παράλληλα, η κα Παπασταύρου, μιλώντας στην aftodioikisi.gr έδωσε διευκρινίσεις και για τους δικαιούχους της έκτακτης δόσης, ιδίως για αυτούς που δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα.

Όπως διευκρίνισε:

«Η έκτακτη προσαύξηση του Επιδόματος Παιδιού που ψηφίστηκε στις 31.03 θα δοθεί,  άπαξ για κάθε παιδί, σε όλους τους δικαιούχους του Επιδόματος έτους 2022. Την 21η Απριλίου καταβλήθηκε σε όσους ήδη έλαβαν την πρώτη δόση το 2022, ήτοι σε 577.105 δικαιούχους.

Για τους λοιπούς δικαιούχους του επιδόματος παιδιού έτους 2022, η έκτακτη δόση θα καταβάλλεται αντίστοιχα μετά την έγκριση της αίτησής τους και στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή  από τον ΟΠΕΚΑ, δηλαδή θα καταβληθεί  και σε όσους κάνουν αίτηση αργότερα και καταστούν δικαιούχοι μέχρι να κλείσει το πρόγραμμα στις 15 Ιανουαρίου 2023».

Σημείωση: Η δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού (Α21), θα δοθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαϊου 2022, δηλαδή στις 31/5.

Δείτε ακόμη:

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 15 επιδόματα το Μάιο (ημερομηνία)

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!