Categories: Επιδόματα

Όλα τα προγράμματα για δωρεάν διακοπές με κρατική επιδότηση -Πότε ανοίγουν

Πολλοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν από τώρα κάποιες αποδράσεις και ζητούν  ενημέρωση γύρω από την επιδότηση διακοπών, ώστε να κάνουν τους υπολογισμούς και τον προγραμματισμό τους.

Τουλάχιστον τρία προγράμματα για επιδότηση διακοπών θα να ανοίξουν και φέτος.

Ο λόγος για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), τον Τουρισμό για Όλους του Υπ. Τουρισμού και τα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ.

Και λέμε τρία τουλάχιστον, διότι  πιθανόν σε όλα αυτά, να προστεθούν και κάποια extra voucher παροχών για διακοπές σε συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό τη στήριξή τους (ή θα ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα).

Από αυτά, το πιο άμεσο είναι ο Τουρισμός για Όλους. Νέα κλήρωση για το πρόγραμμα έγινε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου για να χορηγηθούν 150.000 voucher ύψους 150 ευρώ σε δικαιούχους που θα επιλέξουν χειμερινούς προορισμούς στα πλαίσια της καμπάνιας «Greece does have a winter».

Η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» αφορά τη χορήγηση 125.000 άυλων ψηφιακών καρτών με τη μορφή voucher για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Δικαιούχοι είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους θα τρέξει «εμπλουτισμένο» και το 2023, για νέες θέσεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν αίτηση όλοι, με ατομικό εισόδημα (όπως ίσχυε πέρυσι) έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Από εκεί και πέρα, ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), συνήθως ανοίγει αρχές Ιούνη.

Δικαιούχοι αυτού του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το προηγούμενο έτος πραγματοποίησαν 50 μέρες Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή Συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Τέλος, η Αγροτική Εστία (ΛΑΕ) του ΟΠΕΚΑ παρέχει και εκείνη τουρισμό (κοινωνικό/ιαματικό) και ανοίγει περίπου στα μέσα Μαΐου.

Δικαιούχοι εδώ, μεταξύ άλλων, είναι:

α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982,

β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Comments are closed.


Recent Posts

Πάτρα: Ένταση στο συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Συλλαλητήριο σωματείων, συνδικάτων και φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί…

6 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Παπαδόπουλος διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για τη δήθεν τηλεδιοίκηση στη Λάρισα

«Η κυβέρνηση λέει ψέματα και προσβάλλει την μνήμη των 57 ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει ότι…

8 λεπτά ago

“Ξάφριζαν” λάστιχα ποτίσματος από χωράφια – Δύο συλλήψεις

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής λάστιχων ποτίσματος από αγροτεμάχια σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Συνελήφθησαν, χθες (19-03-2023)…

8 λεπτά ago

Survivor: Ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση είναι… εκρηκτικός

Διάσημοι και Μαχητές θα μπουν γι’ άλλη μια φορά στον στίβο μάχης toy Survivor για να κερδίσουν τη δεύτερη ασυλία.…

13 λεπτά ago

Δήμος Ιλίου: Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (FEAD/TEBA), ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει…

19 λεπτά ago

Ο αρχηγός της Wagner Πριγκόζιν «προειδοποιεί» τον υπουργό Άμυνας Σοϊγκού για επικείμενη επίθεση της Ουκρανίας

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν προειδοποίησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μέσω επιστολής του που δημοσιεύθηκε…

26 λεπτά ago