νέο-πρόγραμμα-κατάρτισης-με-επίδομα-750-196726
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ | 23.02.2022 | 09:54

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης με επίδομα 750 ευρώ (αιτήσεις)

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ  (με δ.τ. ΠΟΒΕΣΑ) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε θεματικά αντικείμενα αντιμετώπισης επαγγελματικού κινδύνου, εξοικονόμησης ενέργειας μέσω σύγχρονων συστημάτων ανύψωσης και εφαρμογών “έξυπνων κτιρίων”», με κωδ. ΟΠΣ: 5047774, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (1/2022/ΠΟΒΕΣΑ) σε εργαζόμενους επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε ενέργειες συμβουλευτικής και σε επιδοτούμενα προγράμματα, κατάρτισης και πιστοποίησης.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά προγράμματα κατάρτισης που έχουν διάρκεια 150 ώρες και θα πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας.

Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα 5€ / ανά ώρα εκπαίδευσης εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Συνολικά θα λάβουν επίδομα 750 ευρώ.

Για αιτήσεις ΕΔΩ

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν τα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

  1. Εφαρμογές Τεχνολογιών Έξυπνης Διαχείρισης για Εξοικονόμηση Ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις – «Έξυπνα Κτίρια»
  2. Συστήματα μεταφοράς και ανύψωσης νέας τεχνολογίας για εξοικονόμηση ενέργειας (Υδραυλικοί και Μηχανικοί Ανελκυστήρες Νέας Γενιάς – Green Edition)
  3. Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου – Συστήματα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία

Προϋποθέσεις ΣυμμετοχήςΟι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:

  • Να είναι εργαζόμενοι επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, με σχέση εξαρτημένης εργασίαςανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης όπου απασχολούνται.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Να διαθέτουν απολυτήριο Δημοτικού σχολείου για τους αποφοιτήσαντες έως το 1980 και τριτάξιου Γυμνασίου για αποφοιτήσαντες από το 1981 και έπειτα (Ν. 309/1976 , Π.Δ. 739/1980).
  • Να κατέχουν Πιστοποιητικό Βασικών Δεξιοτήτων ΤΠΕ* για το αντικείμενο κατάρτισης: «Εφαρμογές Τεχνολογιών Έξυπνης Διαχείρισης για Εξοικονόμηση Ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις – “Έξυπνα Κτίρια”»

(*) Το επίπεδο της γνώσης των βασικών δεξιοτήτων, θα τεκμηριώνεται από αναγνωρισμένα πιστοποιητικά. (Παράρτημα Ι, της πρόσκλησης).

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:

  • Άνεργοι, με κάρτα τυπικής ανεργίας
  • Αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής
  • Εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα ή στον Ευρύτερο Δημόσιο τομέα(Ευρύτερος Τομέας Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού) και σε οργανισμούς που εποπτεύονται από την Γενική Κυβέρνηση και αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Στατιστικές – ELSTAT (statistics.gr).https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SEL08/-
  • Συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  • Οι υποψήφιοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του εργαζόμενου σε επιχείρηση του Ιδιωτικού Τομέα της οικονομίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας, τόσο κατά τη χρονική στιγμή υποβολής της αίτησης συμμετοχής, όσο και τη χρονική στιγμή που εισέρχονται και επίσημα στο Πρόγραμμα (ως χρονική στιγμή εισόδου στο πρόγραμμα λογίζεται η 1η συνεδρία Συμβουλευτικής).

ΣυμβουλευτικήΣε κάθε ωφελούμενο/η της Πράξης, θα παρασχεθούν συμβουλευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, μέσω τριών (3) ατομικών συνεδριών.

ΠιστοποίησηΜετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος κατάρτισης, οι καταρτισθέντες συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο που καταρτίσθηκαν. Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργηθούν από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων (ΦΠΠ) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ισοδύναμο ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

Διάρκεια Προγραμμάτων: Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν διάρκεια 150 ώρες και θα πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας.

Επίδομα: Οι Ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα 5€ / ανά ώρα εκπαίδευσης εφόσον ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης και συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης

Τόπος Υλοποίησης: όλη η Ελλάδα

Υποβολή Αιτήσεων:

  • Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων: 09/02/2022
  • Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων: 03/03/2022 και ώρα 23:59:59
  • Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΠΟΒΕΣΑ . https://www.povesa.gr

Προθεσμία Λήξης Παραλαβής των δικαιολογητικών που πιστοποιούν τα όσα δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική αίτηση, από την ΠΟΒΕΣΑ: 08/03/2022

Η μη έγκαιρη αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθιστούν την αίτηση άκυρη.

Για πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της Πρόσκλησης  Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

στο e-mail: [email protected] , και

στο τηλέφωνο 210 3470581 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 16:00).

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής σας πατήστε εδώ

Για την Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

Για τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλετε πατήστε εδώ