Categories: Επιδόματα

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε οι αιτήσεις

Κοινωνικός Τουρισμός 2022!

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού με τον προϋπολογισμό για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροχή επιπλέον ακινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν επιταγές του 2021-2022

Με τα έως σήμερα δεδομένα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.

Δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

–    Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

–    Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

–    Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Παροχές

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έως 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ήμερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ ισχύουν 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Β. Εύβοια και την Σάμο.

Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

«Ήδη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

«Πολλοί άνθρωποι θα μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους με ελάχιστα χρήματα. Έχουμε και μια μικρή αύξηση στα όσα θα πάρουν τα ξενοδοχεία από τον ΟΑΕΔ. Υπάρχει κίνητρο για τους ξενοδόχους. Ήδη φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπάρχουν ακόμη και πέντε αστέρων ξενοδοχεία στο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Τάσιος.

«Η Αθήνα αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στις αφίξεις. Η Βόρεια Ελλάδα έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα λόγω και του πολέμου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Comments are closed.


Recent Posts

Κυψέλη: Χειροπέδες για ναρκωτικά

Δύο Αλβανοί, 37 και 38 ετών, συνελήφθησαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, κατασχέθηκαν…

5 λεπτά ago

Τουρκία: Απέρριψαν την πρόταση Μασκ να βοηθήσει με δοrυφόρο της Starlink

Η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του Έλον Μασκ να στείλει δορυφορική ευρυζωνική βοήθεια στη χώρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό…

10 λεπτά ago

Yπ. Ανάπτυξης: Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία, delivery

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη…

11 λεπτά ago

Ιωάννινα: Νταλίκα δίπλωσε στο τούνελ της Περιφερειακής

Νταλίκα δίπλωσε στο τούνελ του αεροδρομίου της περιφερειακής οδού στα Γιάννινα όταν ο οδηγός κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον…

16 λεπτά ago

Αθήνα: Δικαίωση των κατοίκων των Αμπελοκήπων για το πάρκο του Μετρό

Με την 70/2023 απόφασή του, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την οικοδομική άδεια, καθώς και την αναθεώρησή της, με την…

16 λεπτά ago

Τηλεκπαίδευση: Ομαλή η λειτουργία για περίπου 37.000 ηλεκτρονικές τάξεις στα σχολεία

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έφερε ξανά την τηλεκπαίδευση σήμερα (6.2.2023) στη ζωή των μαθητών πολλών σχολείων. Περίπου 37.000 τάξεις της Πρωτοβάθμιας…

23 λεπτά ago