έξι-επιδόματα-και-παροχές-που-θα-καταβ-1037837
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ | 13.02.2023 | 10:21

Έξι επιδόματα και παροχές που θα καταβληθούν τις επόμενες 60 μέρες (λίστα)

Μια σειρά από επιδόματα και παροχές είναι προγραμματισμένο να πληρωθούν τις επόμενες 60 μέρες.

Τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και μέχρι τις πρώτες μέρες του Απριλίου, έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από παρεμβάσεις που θα το τονώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Ειδικότερα πρόκειται για μέτρα στήριξης των ευάλωτων δανειοληπτών, την πληρωμή του Market Pass, την καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους, την επιταγή ακρίβειας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα τα έξι επιδόματα και παροχές είναι οι εξής:

  1. Το Market pass με ποσά από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση του νοικοκυριού. Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα στον Φεβρουάριου και οι πληρωμές θα αρχίσουν από τον Μάρτιο.
  2. Αναδρομικά σε συνταξιούχους που εκκρεμεί η επικουρική σύνταξή τους. Προϋπόθεση να έχουν πάρει την κύρια σύνταξη και να έχουν κάνει αίτηση χορήγησης για την επικουρική σύνταξη έως τέλη Ιουνίου του 2022. Το ποσό θα ανέρχεται σε 100 ευρώ τον μήνα και θα πάρουν τα αναδρομικά μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
  3. Επιδότηση ευάλωτων δανειοληπτών με αίτηση στο gov.gr. Επιδοτείται το 50% της αύξησης της μηνιαίας δόσης για 12 μήνες και τα χρήματα θα πιστωθούν τον Απρίλιο.
  4. Εξετάζεται επίδομα προσωπικής διαφοράς έως 400 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν την αύξηση του 7,75% και έχουν προσωπική διαφορά.
  5. Νέα επιταγή ακρίβειας 300 ευρώ, η οποία θα δοθεί πριν από το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά, μακροχρόνια ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους. Η απόφαση θα κλειδώσει εντός του Φεβρουαρίου και να προωθηθεί σχετική νομοθετική διάταξη στη Βουλή.
  6. Νέα αύξηση κατωτάτου μισθού από 1η Απριλίου, με τα σενάρια να φτάνουν τον νέο βασικό μισθό ακόμη και στα 800 ευρώ μεικτά.