έκτακτο-επίδομα-200-ευρώ-ποια-είναι-η-προ-938581
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ | 22.06.2022 | 10:53

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ: Ποια είναι η προϋπόθεση για τη χορήγηση του

Απαντήσεις για το ενδεχόμενο να δοθεί νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ το καλοκαίρι, στο μοντέλο που μοιράστηκε αντίστοιχο ποσό Πάσχα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφορούν για την χορήγηση του επιδόματος τον επόμενο μήνα. Ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα τελικά να ξαναδοθούν χρήματα στους πιο ευάλωτους.




Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει υπό μια συγκεκριμένη προϋπόθεση.

«Αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Το σύνολο της κοινωνίας και οι πιο ευάλωτοι και η μεσαία τάξη είναι στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επιτρέψει, εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο αναζητεί δημοσιονομικό περιθώριο και για τη νέα «επιταγή ακρίβειας» για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Εάν εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, τότε είναι πιθανό να δοθεί το επίδομα. Ωστόσο φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να χορηγήσει το επίδομα ενόψει και των πρόωρων εκλογών που φαίνεται να έχει δρομολογήσει για το Φθινόπωρο.

Το κόστος για τη νέα επιταγή ακρίβειας είναι συνολικού ύψους 250-300 εκατ. ευρώ, χρήματα που φαίνεται ότι υπάρχουν στα κυβερνητικά ταμεία.

Η επιταγή ακρίβειας δηλαδή τα 200 ευρώ θα μπουν απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς οι ίδιοι να χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση.

Ποιοι θα πάρουν καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ