Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Μπαράζ ελέγχων σε μονάδες φροντίδας

  • Απο Aftodioikisi News
  • 16 Αυγούστου 2021 - 12:48
  • Comments Off
Θετική και η Βουλγαρία στα διαβατήρια εμβολιασμών

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Μπαράζ ελέγχων σε μονάδες φροντίδας

Οριζόντιους ελέγχους στο προσωπικό μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Τα πρόστιμα για τους εργοδότες στις δομές που απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους φτάνουν έως και 200.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί τίθενται σε αναστολή-άδεια άνευ αποδοχών.

Ειδικότερα, οι προβλεπόμενες κυρώσεις είναι οι εξής:

Δημόσιος Τομέας:

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προβλέπεται αναστολή καθηκόντων (μη καταβολή αποδοχών) με απόφαση του επικεφαλής του Φορέα. Η αναστολή αίρεται μετά την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ιδιωτικός Τομέας:

Για τον εργαζόμενο: Ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

Για τον εργοδότη: Στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση των οικείων διατάξεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο α) 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΕΓΧΟΙ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]