Στην Αρχαία Αγορά, Φον ντερ Λάιεν -Μητσοτάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης

  • Απο Aftodioikisi News
  • 17 Ιουνίου 2021 - 12:09
  • Comments Off

Στην Αρχαία Αγορά, Φον ντερ Λάιεν -Μητσοτάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε στην Αρχαία Αγορά η παρουσίαση του σχεδίου Ελλάδα 2.0 που αφορά την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει σε επιχορηγήσεις και δάνειας 32 δις ευρώ.

Αφού  περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά, πέρασαν από τον ναό του Ηφαίστου, Μητσοτάκης και φον ντερ Λάιεν με θέα την στοά του Αττάλου, ξεκίνησαν να τοποθετούνται για το όραμα που ξεδιπλώνεται και πλέον αποτελεί πραγματικότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι από τις ωφελημένες χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως το ελληνικό σχέδιο έτυχε κολακευτικών σχολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε, στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία επικεντρώνονται οι περισσότεροι πόροι.

Σημαντικοί πόροι θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Οι συνολικοί πόροι, με την μόχλευσή τους αναμένεται να φτάσουν τα 100 δις ευρώ τόνισε ο Πρωθυπουργός

Από την πλευρά της η κ Ούρσουλα Φον ντε Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο της Ελλάδας, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε και τόνισε ότι οι πόροι που θα εισρεύσουν στη χώρα θα μεταμορφώσουν την ελληνική οικονομία και θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρότερη.

Υπογράμμισε επίσης  ότι 37,5% του σχεδίου υποστηρίζει πράσινους στόχους.

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΥΡΣΟΥΛΑ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]