ΡΟΗ
προηγ επομ

Σαντορίνη – Μητρόπολη Θήρας: «Ανυπόστατες ειδήσεις. Ποια παραίτηση;»

  • Απο Aftodioikisi News
  • 26 Αυγούστου 2021 - 11:23
  • Comments Off

Σαντορίνη – Μητρόπολη Θήρας: «Ανυπόστατες ειδήσεις. Ποια παραίτηση;»

Πολύ περίεργη φαντάζει η υπόθεση της «παραίτησης» του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου στην οποία αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της και η εφημερίδα «Δημοκρατία»

Η Μητρόπολη προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις με αφορμή την διαρροή και απόφασης της Διαρκής Ιεράς Συνόδου να κάνει αποδεκτή την «επιστολή» παραίτησης του Επιφάνιου…

Τι έχει συμβεί; Σήμερα, Πέμπτη 26 Αυγούστου είναι σίγουρο ότι η συνεδρίαση του Ανώτατου Διοικητικού Συμβουλίου της Εκκλησίας της Ελλάδας θα είναι ενδιαφέρουσα. Οι Μητροπολίτες (και όχι μόνο) είναι ανάστατοι για το γεγονός ότι εμφανίστηκε μία επιστολή παραίτησης ενώ στην ουσία – κι όπως υποστηρίζει η Μητρόπολη Θήρας – δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση (επίσημα τουλάχιστον) από τον Μητροπολίτη.

Μάλιστα όσοι γνωρίζουν λένε πως όταν ο Μητροπολίτης Δεν είναι λίγοι τέλος αυτοί που επιμένουν ότι ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κκ Επιφάνιος όταν έγινε γνώστης της «είδησης» για αποστολή παραίτησης προς τον Αρχιεπίσκοπή Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιερώνυμο, επικοινώνησε τηλεφωνικά και διέψευσε την ύπαρξή της. Οπότε; Τι έχει συμβεί; Βιάστηκαν και ποιοι να τον «παραιτήσουν;»

«Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων έχοντας υπ’ όψιν δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και διέσπειραν την ανυπόστατη είδηση περί δήθεν παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου, με εύλογη αγανάκτηση και δικαιολογημένη απορία για την σκοπιμότητα, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως του οικείου Ποιμενάρχου» αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη.

«Ο Σεβασμιώτατος ασκεί τα νόμιμα και κανονικά καθήκοντά του, διαποιμαίνει τη Μητρόπολή του και επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε τολμά και διαταράσσει την κανονική τάξη στην Εκκλησία της Ελλάδος» υπογραμμίζεται.

ΕΛΛΑΔΑ, ΘΗΡΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]