Ποιο είναι το τρομερό «Μάτι του Ουρανού», των ΗΠΑ, που πέταξε χθες πάνω από την Αθήνα

  • Απο Aftodioikisi News
  • 23 Απριλίου 2021 - 11:21
  • Comments Off

Ποιο είναι το  τρομερό «Μάτι του Ουρανού», των ΗΠΑ, που πέταξε χθες πάνω από την Αθήνα

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι Αθηναίοι έστρεψαν τα κεφάλια τους προς τον ουρανό για να δουν τη διέλευση 17 μαχητικών αεροσκαφών που πέρασαν σε μεικτούς σχηματισμούς πάνω από την Ακρόπολη.

Ήταν, όπως σημειώνει ο «Βηματοδότης»  το λεγόμενο Acropolis Flight από αεροπλάνα που πήραν μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι ασκήσεις ήταν εντυπωσιακές, έγιναν σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, πάνω από βουνά και θάλασσες με απίστευτη ακρίβεια. Εκείνο όμως που ενθουσίασε τους πιλότους των ξένων χωρών που μετείχαν στην άσκηση ήταν οι χειρισμοί των Ελλήνων πιλότων των F-16 και Mirage 2000-5 στις αναχαιτίσεις.

Όμως η συμμετοχή που συζητήθηκε περισσότερο από όλες τις άλλες ήταν αυτή του «Μάτι του Ουρανού».

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ότι καλύτερο διαθέτει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σε drones. Είναι, όπως γράφει το «Βήμα» ένα MQ-9 Reaper, το οποίο εκτελούσε χρέη επιτήρηση.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το αεροπλάνο; Απογειωνόταν κάθε πρωί από τη Ρουμανία και  σε λίγη ώρα βρισκόταν στο Αιγαίο έτοιμο για δράση. Ο χειρισμός του γινόταν από  κάποια μακρινή πολιτεία των ΗΠΑ. Πολύ προχωρημένα πράγματα!

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΘΗΝΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]