Με δανεικά «βγάζει» το μήνα ένα στα δύο νοικοκυριά

  • Απο Aftodioikisi News
  • 19 Αυγούστου 2021 - 11:08
  • Comments Off

Με δανεικά «βγάζει» το μήνα ένα στα δύο νοικοκυριά

Έρχεται δύσκολος χειμώνας, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πραγματικότητα των αριθμών λέει ότι έρχεται ένας ακόμα δύσκολος χειμώνας που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ήδη δύσκολη καθημερινότητα πολλών νοικοκυριών.

Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση και στη συνέχεια η πανδημία που συνδυάστηκε με αναστολές εργασίας και άλλα μέτρα συμπίεσαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύουν τα «Νέα» ένα στα δύο νοικοκυριά αναγκάζεται να προσφύγει σε δανεισμούς για να μπορέσουν να βγάλουν το μήνα.

Το 45,6% προσφεύγει σε δάνεια, πιστωτικές κάρτες, συγγενείς και φίλους για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα του.

Ειδικά στα φτωχά νοικοκυριά, που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, το 37,4% καλύπτει τις ανάγκες του από δανεισμό από φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Ένα στοιχείο που δείχνει την οικονομική κατάσταση που βιώνει σημαντικό τμήμα του πληθυσμού είναι ότι το 35,2% των νοικοκυριών, δηλώνει ότι δεν έχει αποταμιεύσεις.

ΕΛΛΑΔΑ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΛΣΤΑΤ, ΔΑΝΕΙΚΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]