κωνσταντινούπολη-οι-τούρκοι-ήθελαν-ν-1093205
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2022 | 11:09

Κωνσταντινούπολη: Οι Τούρκοι ήθελαν να χρεώσουν την νοσηλεία της Ελληνίδας που τραυματίστηκε

Απίστευτο και όμως… τουρκικό. Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της 26χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την βομβιστική έκρηξη που έγινε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, οι ιθύνοντες του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε η κόρη του, τον ενημέρωσαν ότι η νοσηλεία και η επέμβασή της θα χρεωθεί.

«Μιλήσαμε με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και μας είπε πως θα επιστρέψει το παιδί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό καθυστερεί γιατί πρέπει να της αφαιρεθεί το τραύμα από το πόδι της, κάτι που προγραμματίστηκε για την Δευτέρα. Μου είπαν ότι θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί (ενν: το θύμα της επίθεσης) και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» δήλωσε ο πατέρας της 26χρόνης.

Όσον αφορά στην 26χρονη, τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιστρέψει οδικώς στην Ελλάδα και θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Η αγωνία του πατέρα και η επαφή με την κόρη
«Το κορίτσι είναι σε αρκετά κακή κατάσταση. Είναι σοκαρισμένο και αυτό με το τραύμα που έχει και το τραύμα που είναι στο πόδι της» δήλωσε ο πατέρας της 26χρονης, ενώ περιέγραψε τις σκέψεις του μετά το άκουσμα της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Πήγε αμέσως το μυαλό μου στο παιδί, αλλά έλεγαν τις πρώτες ώρες πως δεν υπήρχε Έλληνας μεταξύ των τραυματιών. Προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε, αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό και μας έζωσαν τα φίδια. Χθες το πρωί δεχθήκαμε κλήση από ένα τηλέφωνο με απόρρητο αριθμό και ακούσαμε το παιδί να κλαίει και να ουρλιάζει και να λέει πως είναι στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο ήταν ανθρώπου από το προξενείο, τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς» είπε χαρακτηριστικά.