ιωάννα-κολοβού-η-αλληλεγγύη-η-επιδημί-1096023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 23:21

Ιωάννα Κολοβού: Η αλληλεγγύη, η επιδημία των πλειστηριασμών και η ΕΛ.ΑΣ.

Την αλληλεγγύη τους στην συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, η οποία επαπειλείται με έξωση από την οικία της για χρέη 15.000 ευρών, εξέφρασαν το απόγευμα της Δευτέρας αρκετοί πολίτες στου Ζωγράφου, όπου μένει η γυναίκα.

Ειδικότερα, με πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»  πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δηλώσει την υποστήριξή του στη δημοσιογράφο.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, πάντα θα είναι το όπλο μας. Και εγώ μαζί σας θα είμαι, σε κάθε πρόβλημα» αντέτεινε από την πλευρά της η κυρία Κολοβού.

Το βάρβαρο «ντου» και οι εξηγήσεις

Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινά νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου.

Όπως η ίδια κατήγγειλε, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, γιατί έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για τις προαναφερόμενες οφειλές.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα λόγω χρεών με τη γυναίκα να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Δευτέρας (21/11), που βρέθηκαν στο σημείο για να της κάνουν έξωση.

«Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε στο Facebook.




Από την πλευρά της, η ΕΛΑΣ διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σωματική βία από αστυνομικούς εναντίον της δημοσιογράφουκατά τη διαδικασία έξωσης διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπογραμμίζει ότι η συνδρομή της ζητήθηκε από τον ίδιο τον δικαστικό επιμελητή.