«Αντί για ενίσχυση και στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών, μεταρρύθμιση στο πόδι!»

  • Απο Aftodioikisi News
  • 17 Αυγούστου 2021 - 13:58
  • Comments Off

«Αντί για ενίσχυση και στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών, μεταρρύθμιση στο πόδι!»

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά τις στάχτες στα αποκαΐδια από την καταστροφή του 10% περίπου του δασικού οικοσυστήματος της χώρας από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, εξήγγειλε την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία προωθείται η υπαγωγή των δασικών υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Εξαγγελία που έγινε ήδη πράξη, καθώς η σχετική ΠΝΠ εκδόθηκε βιαστικά παραμονές δεκαπενταύγουστου χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση ή συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς! Κίνηση που μόνο στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια, ότι μία οργανωτική αλλαγή από μόνη της θα είναι δήθεν καθοριστική για τις Δασικές Υπηρεσίες, ώστε να παίξουν τον ουσιαστικό τους ρόλο, για την ολοκληρωμένη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και επισημαίνει:

«Παράλληλα, με το σύνολο των Δασικών Υπηρεσιών τραγικά υποστελεχωμένο, με πολλά Δασαρχεία να λειτουργούν ακόμη και στο 10% του αναγκαίου προσωπικού, εξαγγέλλεται από τον πρωθυπουργό αντί της ενίσχυσής τους, η αποσπασματική δημιουργία μίας ακόμη Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων!

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω κινήσεις μοναδικό στόχο έχουν την επικοινωνιακή διαχείριση της αποτυχίας τους και τη διάσωσή τους από την κατάρρευση. Εξάλλου, στο μόνο που έχει πετύχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επικοινωνία, δια των εκατομμυρίων που έχει μοιράσει στα «πετσωμένα» μέσα ενημέρωσης, αλλά και της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης  για  τις  τηλεοπτικές  άδειες».

«Η υποχρηματοδότηση, επίσης, δείχνει καθαρά την κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής: Για το έτος 2021 εγκρίθηκαν στις Δασικές Υπηρεσίες 1,7 εκατ. ευρώ αντί του αιτούμενου ποσού των 17,7 εκατ. ευρώ. Αν και τα νούμερα είναι αμείλικτα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμη και αυτή την καταστροφή για την εισδοχή ιδιωτών στη διαχείριση των δασών δια των «Αναδόχων Αναδάσωσης», επικαλούμενη δήθεν «την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την ταχύτατη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος», στην πρόσφατη ΠΝΠ. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι πρόκειται να συμβεί, όταν το δημόσιο συμφέρον αφήνεται σε εργολάβους!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΑΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]