υπεσ-στοιχεία-για-τους-μετακλητούς-υπ-1052822
ΔΗΜΟΣΙΟ | 28.07.2022 | 20:41

ΥΠΕΣ: Στοιχεία για τους μετακλητούς υπαλλήλους -Τι συμβαίνει στους ΟΤΑ (πίνακες)

Την αντίδραση του ΥΠΕΣ προκάλεσε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων αλλά και τα σχόλιά του για “Κράτος-Τσιφλίκι”.

Ακολούθησε ανακοίνωση-απάντηση του ΥΠΕΣ προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία παραθέτει και στοιχεία από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απάντηση του ΥΠΕΣ:

«Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων της Κυβέρνησης έχει απαντηθεί επανειλημμένως και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει αντιπολιτευτικά στα ψεύδη, τη συκοφαντία και τα fake news.

Ωστόσο, επειδή η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη, παρατίθεται για μία ακόμη φορά η εξέλιξη του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου. (apografi.gov.gr)

Σύμφωνα με αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί αυτό τον αριθμό οριακά στους 1.000. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί σκανδαλωδώς ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται μηνιαίως κατά 50. Ένας απλός πολλαπλασιασμός του αυθαίρετου αυτού αριθμού με τους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αρκεί για να καταδείξει και να καταρρίψει το τεράστιο αυτό ψεύδος.

Τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να χρεώνουν στην Κυβέρνηση τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου το άθροισμα να εξυπηρετεί το αφήγημα τους.

Δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους και, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί θα πρέπει να χρεώνονται στην Κυβέρνηση.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία και τους πίνακες που έδωσε το ΥΠΕΣ:

ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΕΩΣ 5-2022 (1)

Διαβάστε σχετικά:

Τσίπρας: «Κράτος ΙΧ, κράτος ΑΕ, κράτος τσιφλίκι» – Οικονόμου: Ψέματα & ανακρίβειες