Υπ. Πολιτισμού: Βαρύτατες διώξεις για το «αμαρτωλό» Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων

Στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων για πέντε κακουργήματα προχώρησε η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος 17 ατόμων, που είχαν διατελέσει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Μετά την τελευταία εξέλιξη και τις διώξεις η δικογραφία αναμένεται να ανατεθεί για περαιτέρω διερεύνηση σε ανακριτή κατά της διαφθοράς, και κρίνεται φυσικά σοβαρότατη.

Πρόκειται για 17 μέλη – αναπληρωματικά και μη – του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012-2014, κατά των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα:

– της πλαστογραφίας,
– της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία,
– της απιστίας,
– της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) και
– της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση αφορά σε περίπου 200.000 ευρώ τα οποία φέρονται να δόθηκαν ως δάνεια και βοηθήματα από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟ) σε υπαλλήλους, αν και οι τελευταίοι αρνούνται κατηγορηματικά ακόμη και ότι προχώρησαν σε σχετικές αιτήσεις.

Σημειώνεται πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, πριν την άσκηση της δίωξης σε βάρος τους, είχαν κληθεί και έδωσαν εξηγήσεις στην εισαγγελία Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Από την έρευνα των εισαγγελέων προέκυψαν πράξεις κακοδιαχείρισης, καθώς και αδικήματα που συνδέονται με πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα, για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων. Τα χρήματα αυτά, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, κατά την κατηγορία, κατέληξαν στις τσέπες των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται πως η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έθεσε υπό καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία το «Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ».

(πληροφορίες και από lawandorder.gr)

ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!