Ξεκίνησε η εκπαίδευση υπαλλήλων των Προξενείων - Η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Ξεκίνησε η εκπαίδευση υπαλλήλων των Προξενείων – Η διαδικασία καταχώρησης ληξιαρχικών πράξεων

Ξεκίνησε τη διαδικασία εκπαίδευσης των υπαλλήλων των Ελληνικών Προξενικών Αρχών στη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος “Μητρώο Πολιτών” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι η απευθείας καταχώριση ληξιαρχικών γεγονότων Ελλήνων πολιτών τα οποία συμβαίνουν στο εξωτερικό και η έκδοση αντίστοιχων πράξεων από τις ίδιες τις Προξενικές Αρχές.

Θα απλοποιηθεί η διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ καταργείται και η υφιστάμενη υποχρέωση μεταγραφής των παραπάνω ληξιαρχικών πράξεων στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα εκπαιδευτούν 270 υπάλληλοι από  87 Προξενικές Αρχές ενώ εν συνεχεία, οι υπόλοιπες εκπαιδεύσεις που αφορούν 41 Προξενικές Αρχές θα ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εκτιμάται ότι όλα τα Ελληνικά Προξενεία θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν το παραπάνω σύστημα από τις αρχές του νέου έτους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!