βορίδης-συνδέει-την-τραγωδία-των-τεμπ-974479
ΔΗΜΟΣΙΟ | 13.03.2023 | 14:58

Βορίδης: Συνδέει την τραγωδία των Τεμπών με την «αξιολόγηση» -«Βολές» κατά της ΑΔΕΔΥ

«Η εικόνα που αποκομίζει κανείς από τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την τραγωδία στα Τέμπη, παραπέμπει σε… μπάχαλο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Βορίδης, ακολουθώντας τη «γραμμή» Μητσοτάκη αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης επιδίωξε και αυτός με τη σειρά του να συνδέσει την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων με την τραγωδία των Τεμπών, προκειμένου να συγκαλύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε «πως στο Δημόσιο έχει οικοδομηθεί μια αντίσταση σε κάθε διαδικασία αξιολόγησης», ενώ κατήγγειλε ότι «η ΑΔΕΔΥ επέλεξε να κηρύξει απεργία για την αξιολόγηση στο δημόσιο, ενώ επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αντιδρούν σε κάθε σύστημα αξιολόγησης».

Είπε ακόμη πως ένα ζήτημα είναι «οι ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τις εγκληματικές παραλείψεις και ένα άλλο εάν υπάρχουν παραλείψεις σε κανονισμούς που βαραίνουν και άλλους».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε πως τα όρια ηλικίας υπάρχουν για την πρόσληψη αλλά όχι ως όρια ηλικίας για την υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως τις υποψηφιότητες αποφασίζουν ο βουλευτής και ο πρωθυπουργός. Είπε πως ο κ. Καραμανλής έχει αναλάβει την αντικειμενική ευθύνη.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ενίσχυση της παρουσίας σταθμαρχών και η μείωση του μεταφορικού έργου μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του συστήματος.